
Den norske kokeboken har solgt mer enn både Jo Nesbø og Prins Harrys selvbiografi
Man kan trygt si at Trude Eide Straume sin kokebok gikk i salg på det helt riktige tidspunktet.
AvHva har gjort norske Trude Eide Straumes bok så populær?
Du kan sikkert gjette det når du hører tittelen: 'Den store airfryerkokeboka'.
Kokeboken hennes er spekket med airfryer-oppskrifter; kanskje det mest populære kjøkkenapparatet akkurat nå. Og hun traff et stort hull i markedet akkurat til rett tid da den kom ut i fjor. Inntil da var de fleste oppskriftene på amerikansk.
Alle vil ha en airfryer – hvorfor?
Årsaken til økningen i etterspørselen etter den lille varmluftovnen med god sirkulasjon, må finnes i de voldsomme strømprisene og inflasjonen som slo inn i kjølvannet av Corona og krigen i Ukraina.
Det er billigere å lage mat i en airfryer enn i en ovn, lyder påstanden.
Dette er fordi kapasiteten til airfryeren er mye mindre enn en ovn (ca. 2-4 liter vs. 55 liter), og krever derfor mindre energi å bruke. Fordi den ikke trenger å varmes opp først og fordi maten tilberedes raskere i maskinen enn i en tradisjonell ovn, har det lille kjøkkenapparatet blitt svært populært.
I tillegg kan maten bli like sprø som om du putter den i frityrkokeren. Men i airfryeren kan du slippe unna med ingen eller svært lite olje for å oppnå det samme sprø resultatet.