Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Soppbruschetta med sprø salvie

Soppbruschetta er en enkel og lekker forrett der kremet sopp går opp i en høyere enhet med fritert salvie og frisk timian.

© Tia Borgsmidt

4 personer

Dette trenger du:

  • 4 skiver landbrød
  • olivenolje

Sprø salvie

  • 1 dl olivenolje
  • 8–10 salvieblader

Kremet sopp

  • 300 g sopp – gjerne blandet
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 dl hvitvin
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g babyspinat
  • flaksalt og pepper

Slik gjør du:

Sprø salvie
Varm oljen i en liten kjele og friter salviebladene.

Kremet sopp

  1. Drypp brødskivene med olivenolje. Grill dem gylne på begge sider i en grillpanne.
  2. Børst soppen ren.
  3. Press hvitløken.
  4. Smelt smøret i en panne og rist sopp med hvitløk og timian på sterk varme til soppen er sprø.
  5. Tilsett hvitvin og la den fordampe.
  6. Ha fløten i pannen og la det trekke til fløten har kokt litt inn.
  7. Skyll spinaten og slyng den tørr.
  8. Vend spinat med kremet sopp til den faller litt sammen.
  9. Smak til med flaksalt og pepper.
  10. Topp brødskivene medkremet sopp og salvieblader.

Relaterte artikler