Designerfavoritter

Er det én ting vi virkelig gleder oss til i februar, så er det neste kapittel i utstillingsserien Munch+ på Munchmuseet. Les om den og flere fine nyheter her!

Kunst
© Selvportrett, Robert Mapplethorpe 1988, Mapplethorpe Foundation Selvportrett med knokkelarm, Edvard Munch 1895, Munchmuseet

Utstillingsserien Munch+ på Munchmuseet fortsetter sin seiersgang, med kontroversielle Robert Mapplethorpe som motstykke til like skandaløse Munch. Tilsynelatende svært ulike, ved nærmere ettersyn svært like. Åpner 6. februar.

Overlys
© Luceplan

Altså, da vi først så Daniel Rybakkens Stochastic-lampe fra Luceplan, ble vi besnæret av de tilsynelatende tilfeldig plasserte blanke kulene. Nå som den er lansert med matte, opake glasskuler, er vi ikke i tvil: Dette er den fineste lysskulpturen vi vet om. Og vi vil ha den hengende akkurat slik, i et slikt, ehm, beskjedent rom. Fra 16 865 kr, Luceplan.

Fliser

Vi har sett det en stund: Fliser skal ikke være glatte flater, neida! På samme måte som vi søker sanselighet i alle de andre materialene og overflatene vi omgir oss med, så også med flisene. Bouroullec-brødrene har utviklet serien Rombini for Mutina, med et hav av muligheter. Pris på forespørsel, fagflis.no.

Gulvtepper med fine farger.
© Hem

Pakk deg inn i 100 prosent fin New Zealand-ull med pleddet Stripe. Du vet sauene der har det godt, så da er selvfølgelig ullen deres bra for deg også! 1420 kr, hem.com.

Der skal skapet stå
© Workstead

Vi ble først begeistret for Brooklyn-baserte Worksteads lamper, men nå har de utvidet kolleksjonen til også å inkludere møbler. Det håndlagde skapet, i enten bøk eller valnøtt, kan godt plasseres på soverommet vårt. Eller i stuen. Eller kanskje gangen? 114 000 kr, workstead.com.

Eksklusiv vare
© Classicon

Da Sebastian Herkner lanserte sitt Bell Side Table for ClassiCon i 2012, fikk både han og bordet umiddelbar suksess. Nå kommer det i en strengt begrenset utgave i hvitt glass og polert aluminium med speiloverflate, nummerert og med signert sertifikat av designeren. Hiv deg rundt! Pris på forespørsel, classicon.com.

Back to basics
© Wik Oslo

Ragnhild Wik gjorde stor suksess sammen med Linda Walsøe i velkjente Wik & Walsøe. Etter hvert hadde hun imidlertid lyst til å utforske selve håndverket, solgte seg ut av samarbeidet og startet for seg selv i en gammel stall i Gamlebyen i Oslo. Nå kreerer hun de vakreste keramiske kunststykker i studioet sitt, verk som bare ber om å bli tatt på. Sjekk ut wikoslo.no og bli inspirert!

Brobygging
© Tannum

Det er ikke bare Saga og Henrik som sørger for spennende svensk-danske relasjoner: Den svenske designeren Monica Förster har slått seg sammen med danske Erik Jørgensen, og resultatet er håndlagde, superkomfortable Savannah.Fra 31 879 kr, Tannum.

Speilbilde
© By Lassen

Stort sett det siste du sjekker før du løper til neste avtale, er det ikke? Da kan View – nå med ny gyllen ramme i messingfarget aluminium – være akkurat det du trenger hengende ved utgangsdøren. 1699 kr, By Lassen.