Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Verdens beste kardemommesnurrer

Gjærdeigsfavoritt med en pikant kardemommesmak og marsipanfyll med enda mer kardemomme. Kardemommesnurrer er et perfekt søtt punktum til en søndagslunsj.

© Tia Borgsmidt

18 stk.

Dette trenger du

Gjærdeig

  • 1 ss kardemommefrø
  • 2 dl helmelk
  • 10 g gjær
  • 2 egg
  • 25 g sukker
  • 1 ts salt
  • Ca. 550 g hvetemel
  • 100 g mykt smør

Kardemommefyll

  • 75 g marsipan
  • 100 g mykt smør
  • 75 g lyst rørsukker
  • Resten av kardemommen
  • 1 egg til pensling
  • Mandelflak

Slik gjør du

Gjærdeig dag 1

  1. Støt kardemommefrøene i en morter.
  2. Lun melken og ha den over i en bolle. Løs opp gjær i melken og tilsett egg, sukker, salt og 2/3 av kardemommen.
  3. Rør hvetemelet inn i væsken, litt om gangen, sammen med smøret. Elt til deigen er glatt og smidig. Sett deigen til heving i kjøleskapet til neste dag.

Kardemommefyll dag 2

  1. Riv marsipanen grovt.
  2. Rør smør med rørsukker, marsipan og resten av kardemommen.

Gjærdeig dag 2

  1. Ta deigen ut av kjøleskapet, og del den i to emner.
  2. Kjevle først det ene emnet til en stor firkant, ca. 30 x 40 cm.
  3. Fordel halvparten av fyllet på ene halvdelen av deigen. Brett den andre delen over, og klapp den litt sammen. Gjenta med det andre emnet.
  4. Skjær hvert emne i strimler på 2–3 cm tykkelse. Ta tak i hver ende av strimlene og vri endene i motsatt retning av hverandre, snurr dem sammen og form dem slik at de er ca. 8 cm i diameter. Fordel snurrene på to stekeplater med bakepapir, og la dem heve et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Pensle snurrene med sammenpisket egg og dryss med mandelflak. Stek dem på 180° i ca. 15 minutter til de er gylne. Avkjøl på en rist.

Håndplukket til deg