Marzarinterte med nougat

Imponer julegjester med denne lekre julekaken!

Vår beste julekake er marzarinterte med nougat
© Kira Brandt

Dette trenger du:

Tertedeig
25 g kaldt smør
300 g hvetemel
100 g sukker
1 egg

Marzarinfyll
180 g marsipan
150 g sukker
3 egg

I tillegg trenger du
200 g nougat
180 g sjokolade
12 valnøtter

I dette designerparets hyggelige og moderne julehjem går julepynten i ett med innredningen.

Slik gjør du:

Bland mel og sukker sammen i en skål. Del opp det kalde smøret og smuldre det med fingrene i melblandingen til det ikke er flere store klumper igjen. Tilsett egget og elt deigen sammen til den blir glatt og jevn. Form deigen til en flat runding og sett den tildekket i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Rull deigen ut slik at den passer til en terteform. Prikk hull i deigen med en gaffel, og sett den i ovnen. Stek tertebunnen i ca. 10 minutter i en ovn på 200 grader.

Lag marzarinfyllet mens tertedeigen står i ovnen. Smuldre marsipan og sukker i en skål, og elt det til det er godt blandet. Elt deretter inn smøret. Bruk eventuelt en mikser. Bland inn ett og ett egg i massen.

Smelt nougat i vannbad og fordel den ut over tertebunnen. Sett terten kaldt til nougaten har stivnet. Hell nå marzarinfyllet over nougaten og fordel det jevnt med en skje. Stek terten igjen på ca. 200 grader i ca. 30 minutter, til terten får en fin, gyllen farge. La den deretter avkjøles.

Smelt sjokoladen i vannbad, og hell den over midten av terten. Fordel sjokoladen med en skje, slik at den dekker hele overflaten unntatt tertens deigkanter. Legg valnøttene på terten mens sjokoladen er varm. Dryss litt melis på hver valnøtt til pynt.