DIY-julepynt: Slik inviterer du julens trender inn i hjemmet

Pynt med hjemmelaget julepynt som sprer magi og personlig stemning. Her får du ideer til gaveinnpakning, til julebordet og til opphengt julepynt.

DIY-julepynt: skap personlig magi i hjemmet

Julen er her snart og det begynner så smått å bli pyntet opp i de norske hjem. Du har helt sikkert en gammel kasse eller to som skal hentes frem fra loftet, men heldigvis kan man aldri få for mye julepynt som klassiske kuler og kremmerhus - som vil skape den helt riktige stemningen.

Dersom du ønsker å oppgradere hjemmet med julepynt i moderne nyanser så vi har en masse inspirasjon til deg. Her får du oppskrifter på den fineste pynten, dekorative julehjerter og flotte dekorasjoner med grankongler.

Hvis du elsker å skape julehygge, anbefaler vi også BO BEDREs store julebok 2021 hvor du finner de lekreste oppskriftene på julebakst, kreative og hyggelige juleaktiviteter samt en masse inspirasjon til et stilrent og hyggelig julehjem.

Julepynt med kogler og gran.
© Peter Kragballe

Naturlig jul

En naturpreget jul er en av de helt store juletrendene i år. Det er til og med en både billig og bærekraftig trend, da den ikke krever annet enn det du kan finne i naturen. Som vist på bildene over har vi laget julestjerner, som utelukkende består av gran, kongler, ståltråd og lim.

Slik gjør du

Til granstjernene er det brukt ståltråd som er viklet rundt om grenene i midten. Til stjernene som er laget av kongler er det brukt lim. For at det skal holde anbefaler vi superlim. Det er kun fantasien som setter grenser for hvilke former og størrelser du kan lage pynten i. Som det kan ses på bildet, kan man lage flere forskjellige versjoner.

Du kan blant annet bruke kongle- og granstjernene som bordpynt, til gaveinnpakning eller som oppheng.

LES OGSÅ

Perlejuletræ
© Peter Kragballe

Perlepynt

Det er vanskelig å motstå disse søte perlejuletrærne. De siste årene har det vært en trend å lage sine egne smykker av perler, og nå kan du ta skrittet videre ved å lage din helt egen perlejulepynt. Disse juletrærne vil du helt sikkert ta frem igjen til neste år, og hvem vet, kanskje vil de til og med gå i arv.

Oppskriften på perlejuletrærne finner du her.

Krans lavet ud af kogler.
© Peter Kragballe

En alternativ krans

Savner du et alternativ til grønn gran, røde sløyfer og gullspray? Så les videre! Du kan for eksempel lage en krans av kongler og male dem i dine yndlingsfarger. En bonus er at kransen ikke visner, og du kan bruke den året rundt.

Slik gjør du

Spray konglene i den fargen du ønsker. Lim deretter konglene fast på en halmkrans med limpistol.

LES OGSÅ

Julehjerter fra 1997
© Peter Kragballe

Papirklipp

Julehjerter kan man aldri få for mange av! Spesielt ikke denne fine versjonen klippet ut av papir, som har fått litt av en renessanse.
Malen stammer fra BO BEDREs julebok i 1997, og julehjertene har et vakkert samspill mellom klassiske motiver og moderne nyanser.

Gjør hjemmet personlig ved å lage julehjertene i forskjellige farger eller vær klassisk og hold dem i de samme fargetonene som det du ellers pynter med og synes passer til hjemmet ditt.

Julepynt lavet ud af julepapir
© Peter Kragballe

Gjenbruk er bra

Gjør julen mere bærekraftig ved å bruke gammelt papir og tryll det om til julepynt. Du kan både bruke det til juletrepynt, til adventskransen eller som pynt til gaveinnpakning.

Slik gjør du

Til pynten på bildet er der brukt italiensk, blomstret gavepapir. Papiret er limet på rød kartong for å oppnå en dobbeltsideeffekt.

Klipp tre strimler på 2,5 x 29 cm. Brett to buer på de to strimlene og fest dem i midten med en stiftemaskin.

Dekk samlingen med enda en strimmel og lim den fast på samlingens bakside.

Til de fine blomstene som henger på juletreet, er det brukt samme teknikk som over. Her skal du dog bruke ni strimler.
Brett strimlene i to buer, og klips dem sammen. Lim alle buene sammen. Dekk midten på begge sider med en utklippet sirkel.

LES OGSÅ