Årets vakreste festbord

Oppskriften på julens mest stemningsfulle bord er enkel: Hent frem det flotteste du har av porselen og krystall, tenn levende lys, og fyll på med massevis av viltre, vakre buketter.

Stemningsfulle kontraster
© Birgitta Wolfgang

Dette overdådige festbordet er dekket med stil, stemning, vakre kreasjoner og med kontraster i tankene. Det mørke bordet rammer inn det lyse porselenet, høystrakte oppsatser danner motsetning til lav dekor rett på bordet, og det fine og elegante får følge av grove og rufsete elementer: Vakkert porselen, elegante glass, julekuler, gull og glitter kommer helt til sin rett i selskap med sjarmerende detaljer som du kan hente med deg inn fra naturen, som kongler, gran og krokete greiner.

Slik dekker du et litt «annerledes» julebord

Livlig harmoni med gjennomført palett
© Birgitta Wolfgang

Selv om bordet er overdådig og maksimalistisk pyntet, er ikke helheten rotete. Det er takket være en gjennomført og harmonisk fargepalett i hvitt, svart, ulike nyanser av grønt og små gylne innslag. Vasene er pyntet med buketter av en miks av forskjellige blomster i hvitt og grønt, og noen enkle, nakne greiner.

Den fineste juletrepynten finner du her.

Vaser i porselen, klart glass og farget glass, fra 139 kr, julekuler, Rhombe, 127 kr, servise, Rhombe, fra 219 kr, alt fra Lyngby Porcelæn. Glass, Crispy, 399 kr for to, Frederik Bagger. Forgylte stjerner fra Karen Blixen-kolleksjonen, 129 kr per stykk, vinglass, 199 for to, alt fra Rosendahl. Håndstøpte voks-alterlys fra Kunstindustrien, fra 189 kr, Mina Milanda. Stol, CH 20, design Hans J. Wegner, 5890 kr, Carl Hansen & Søn

Julens rose i godt selskap
© Birgitta Wolfgang

Julerosen er vår juleblomstfavoritt! Den har en livlig form, finnes i ulike versjoner – noen litt rosa, noen hvite, og andre nesten helt grønne – og pynter opp enten den kommer i potte eller som avskårne blomster. Her er et eksempel på hvor fin den er sammen med andre blomster i samme nyanser, lett og luftig arrangert i ulike høyder. Bukettene skal se uperfekte og hjemmelagde ut, og er dermed en lek å lage selv!

Meld deg på vårt nyhetsbrev for mer inspirasjon rett til din innboks.