Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Alkoholfri eplegløgg

Et perfekt alternativ til de som ikke liker den tradisjonelle rødvinsgløggen.

Lækre juleopskrifter fra Ditte Julie Jensen

© Pernille Greve

Alkolholfri eplegløgg

ca. 1 liter

Dette trenger du:

2 epler
2 ss epleeddik eller eplesider
1 liter eplemost med ingefær (ufiltrert)
3–4 ss lyst rørsukker
4 hele kardemommekapsler
1 kanelstang
*1/2 ts Cake Factor

Slik gjør du:

  1. Rens eplene grovt og ha dem oppi en kjele sammen med de øvrige ingrediensene.
  2. La det koke opp og ta kjelen av varmen.
  3. La det stå å trekke under lokk i ca. 1 time.
  4. Ta ev. opp kardemommekapslene og kanelstangen av laken.
  5. Gi saften et nytt oppkok.
  6. Smak til med epleeddik eller -sider.
  7. Hell eplegløggen i fine glass og pynt med eplechipsene.

Eplechips

  • 1-2 epler
  • 4 hele lakrisstenger

  • Rens eplene og del dem i skiver med en grønnsaksskreller eller mandolinjern, og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir.

  • Stek dem ved 100 grader varmluft i 40 min.
  • Snu dem og stek videre i ytterligere 40 min.
  • Tre noen eplechips på en lakrispinne og dekorer glassene med dem.

Relaterte artikler