Alkoholfri eplegløgg
Et perfekt alternativ til de som ikke liker den tradisjonelle rødvinsgløggen.
AvDitte Julie Jensen
Alkolholfri eplegløgg
ca. 1 liter
Dette trenger du:
2 epler
2 ss epleeddik eller eplesider
1 liter eplemost med ingefær (ufiltrert)
3–4 ss lyst rørsukker
4 hele kardemommekapsler
1 kanelstang
*1/2 ts Cake Factor
Slik gjør du:
- Rens eplene grovt og ha dem oppi en kjele sammen med de øvrige ingrediensene.
- La det koke opp og ta kjelen av varmen.
- La det stå å trekke under lokk i ca. 1 time.
- Ta ev. opp kardemommekapslene og kanelstangen av laken.
- Gi saften et nytt oppkok.
- Smak til med epleeddik eller -sider.
- Hell eplegløggen i fine glass og pynt med eplechipsene.
Eplechips
- 1-2 epler
4 hele lakrisstenger
Rens eplene og del dem i skiver med en grønnsaksskreller eller mandolinjern, og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir.
- Stek dem ved 100 grader varmluft i 40 min.
- Snu dem og stek videre i ytterligere 40 min.
- Tre noen eplechips på en lakrispinne og dekorer glassene med dem.