Alkoholfri eplegløgg

Et perfekt alternativ til de som ikke liker den tradisjonelle rødvinsgløggen.

Lækre juleopskrifter fra Ditte Julie Jensen
© Pernille Greve

Alkolholfri eplegløgg

ca. 1 liter

Dette trenger du:

2 epler
2 ss epleeddik eller eplesider
1 liter eplemost med ingefær (ufiltrert)
3–4 ss lyst rørsukker
4 hele kardemommekapsler
1 kanelstang
*1/2 ts Cake Factor

Slik gjør du:

  1. Rens eplene grovt og ha dem oppi en kjele sammen med de øvrige ingrediensene.
  2. La det koke opp og ta kjelen av varmen.
  3. La det stå å trekke under lokk i ca. 1 time.
  4. Ta ev. opp kardemommekapslene og kanelstangen av laken.
  5. Gi saften et nytt oppkok.
  6. Smak til med epleeddik eller -sider.
  7. Hell eplegløggen i fine glass og pynt med eplechipsene.

Eplechips

  • 1-2 epler
  • 4 hele lakrisstenger

  • Rens eplene og del dem i skiver med en grønnsaksskreller eller mandolinjern, og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir.

  • Stek dem ved 100 grader varmluft i 40 min.
  • Snu dem og stek videre i ytterligere 40 min.
  • Tre noen eplechips på en lakrispinne og dekorer glassene med dem.