Jul Alkoholfri eplegløgg Et perfekt alternativ til de som ikke liker den tradisjonelle rødvinsgløggen. Av Ditte Julie Jensen — 28. november 2019 © Pernille Greve Alkolholfri eplegløgg ca. 1 liter Dette trenger du: 2 epler2 ss epleeddik eller eplesider1 liter eplemost med ingefær (ufiltrert) 3–4 ss lyst rørsukker 4 hele kardemommekapsler 1 kanelstang *1/2 ts Cake Factor Slik gjør du: Rens eplene grovt og ha dem oppi en kjele sammen med de øvrige ingrediensene. La det koke opp og ta kjelen av varmen. La det stå å trekke under lokk i ca. 1 time. Ta ev. opp kardemommekapslene og kanelstangen av laken. Gi saften et nytt oppkok. Smak til med epleeddik eller -sider. Hell eplegløggen i fine glass og pynt med eplechipsene. Eplechips 1-2 epler 4 hele lakrisstenger Rens eplene og del dem i skiver med en grønnsaksskreller eller mandolinjern, og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek dem ved 100 grader varmluft i 40 min. Snu dem og stek videre i ytterligere 40 min. Tre noen eplechips på en lakrispinne og dekorer glassene med dem. Håndplukket til deg Jul Årets første julenyheter er her og vil garantert få deg til å glede deg til desember! Drinker Sprudlene drink med eple og timian Jul Gullbelagte honninghjerter Forrett Rødbettartar med eple, geiteostpuré og nøtter Jul Sukkerglaserte wienerbrødsnegler med kardemommefyll Hovedrett Frisk salat med eple og nøtter dryppet med sursøt dressing