Jul Alkoholfri eplegløgg Et perfekt alternativ til de som ikke liker den tradisjonelle rødvinsgløggen. Av Ditte Julie Jensen — 28. november 2019 © Pernille Greve Alkolholfri eplegløgg ca. 1 liter Dette trenger du: 2 epler2 ss epleeddik eller eplesider1 liter eplemost med ingefær (ufiltrert) 3–4 ss lyst rørsukker 4 hele kardemommekapsler 1 kanelstang *1/2 ts Cake Factor Slik gjør du: Rens eplene grovt og ha dem oppi en kjele sammen med de øvrige ingrediensene. La det koke opp og ta kjelen av varmen. La det stå å trekke under lokk i ca. 1 time. Ta ev. opp kardemommekapslene og kanelstangen av laken. Gi saften et nytt oppkok. Smak til med epleeddik eller -sider. Hell eplegløggen i fine glass og pynt med eplechipsene. Eplechips 1-2 epler 4 hele lakrisstenger Rens eplene og del dem i skiver med en grønnsaksskreller eller mandolinjern, og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek dem ved 100 grader varmluft i 40 min. Snu dem og stek videre i ytterligere 40 min. Tre noen eplechips på en lakrispinne og dekorer glassene med dem. Håndplukket til deg Drinker Frisk og kremete Tropical Mango Dessert Overdådig nøtte-marengskake med sommerbær Dessert Islags-kake med kokos og jordbær Jul Juleboller med kardemomme, pomerans, korinter og sjokolade Jul Honningmadeleiner med rosmarinsukker Jul Verdens beste kardemommesnurrer