Privatlivets fred i ny stue

Åpen forbindelse til kjøkkenet, høyt under taket og dårlig romklang. Stuen til Jeanette og Rasmus trengte sårt en oppgradering, og det fikk den! Se før- og etterbildene her.

 
Før og etter: Stuen
© David Bering

Stuen til Jeanette og Rasmus hadde så åpen forbindelse til kjøkkenet at romklangen ble svært dårlig. Det var heller ingen gode muligheter til å trekke seg tilbake og slappe av i det støyende rommet.

  • Stuen vår er relativt stor med sine 35 kvadrat, og takhøyden er på hele 4,60 meter. Mye av kjøkkenstøyen går over i stueområdet, og dessuten har vi mye visuell uro fordi vi alltid kan se inn på kjøkkenet. Rent konkret mangler vi dessuten en god løsning til oppbevaring av ved. Og så skulle vi jo gjerne hatt en litt bedre sammenheng i stuen vår. Vi ønsket oss kort sagt et rom som både var koselig og praktisk, sier Jeanette og Rasmus. Bo Bedres innredningsekspert Birgit Tarp tok oppdraget med å forbedre stuen på strak arm. Hennes løsning på støyproblemet var å sette opp en helt ny vegg, samt å nytenke rommets allerede eksisterende funksjoner.
  • Familien ønsket mer ro i rommet, og den åpenbare løsningen for meg var dermed å stenge av litt av åpningen inn mot kjøkkenet. Dessuten ga jeg stuen mørkere farger for å skape ro i rommet, forteller Birgit. Resultatet er et rom med god sammenheng og god stemning, et sted som Jeanette og Rasmus kan gå inn i når de virkelig skal slappe av og senke skuldrene.

Se førbildet og flere bilder fra stuen på de neste sidene!

 
Fra bråk til ro
© David Bering

Før lå stuen i åpen forbindelse til kjøkkenet. I tillegg var det høyt til taket, og kombinasjonen av disse faktorene gjorde at rommet hadde svært dårlig romklang. Og hvor er den gode lesekroken? Fraværende!

Dette endret vi:

• En ny vegg er satt opp mellom kjøkken og stue, og malt i en varm grålilla fargenyanse.
• TV-en er byttet ut med en stemningsskapende peis.
• En praktisk innebygget nisje i veggen gjør vedlagring praktisk og dekorativ.

 
Godt samspill
© David Bering

Den nye sofaen er trukket litt inn i rommet og plassert slik at man ser mot peisen når man sitter i den. Det nye gulvteppet i lappeteppestil fra Au Maison tar opp igjen de grålilla fargetonene fra veggene og døren. Fargene på veggene varierer dessuten fra dyp grålilla via lavendel til hvitt, for å skape dybde til rommet. Stålampen er fra Normann Copenhagen, lenestolen er Langue fra Norr11.

 
Dekorativ oppbevaring
© David Bering

I det ene hjørnet av stuen er ulike hyllekasser satt sammen til en stor oppbevaringsvegg hvor ulike vaser og objekter er stilt ut. Hyllen i grått, natur og hvitt fungerer nesten som en collage i seg selv. Den håndsydde sarien over lenestolen skaper et fargerikt blikkfang i stuekroken.

 
Stilig stilleben
© David Bering

På trekommoden er et pent stilleben satt sammen av en stor R, en minimalistisk lampe fra Muuto, en skulptur og en flaske i farget glass. Fin miks av ulike stiler og objekter!

 
Tre steg mot samme stil
© Produsentene

Nye stoler er en enkel måte å fornye stuen på, og lar seg gjøre innenfor alle prisklasser. Gå etter en markant annerledes variant enn den du hadde fra før! Lenestolen Hai, 13 434 kr, One Nordic.

Forandring skaper du dessuten enkelt med noen nye puter til sofaen, noen nye gardiner eller kanskje en ny lysestake. Lysfat i betong, 738 kr, base212shop.dk.

Marmor er vakkert, og det fine naturmaterialet står godt både til malte møbler og til tre. Denne unike marmorvasen fylles med vann så blomsten kan speile seg i vannflaten. Design Moustache, 3480 kr, design-delicatessen.no.