5 tips: Slik skaper du vårstemning på soverommet

Se hvordan du kan friske opp soverommet med noen enkle grep.

Endelig vår! Vi feirer sol og lysere dager med å dele våre beste tips til hvordan du enkelt kan innrede soverommet slik at du får skikkelig vårstemning på soverommet.

1. Slipp inn vårlyset

Nå som vi endelig går mot vår er det på tide å slippe inn mer av det deilige vårlyset. Lette, transparente gardiner filtrerer de sterkeste solstrålene og tilfører samtidig et vakkert lys til rommet.

Med transparente gardiner har du mulighet for å holde gardinene lukket hele dagen, mens du samtidig får et vakkert, diffust lys i rommet. Ved å blande ulike nyanser kan du skape et nærmest drømmende uttrykk. Haze-gardiner i fargen Shady White og Grey in Blue fra &Drape.

© &Drape

Hvis du vil ha mulighet for å kunne mørklegge rommet om natten, kan du velge å bruke to ulike tettheter, slik som her. Bruk noen tettere ytterst og noen transparente innerst.

© &Drape

2. Pynt med friske blomster

Med friske blomster og grønne planter kan du enkelt tilføre en ekstra vårlig stemning på soverommet. Grønne planter har i tillegg den egenskapen at de bidrar til å rense luften. En god kvalitet på soverommet!

Lekker vårstemning med friske blomster og sengetøy i sateng i fargen midnattsblå fra Myyk. Foto: @marieparie

Det kan være lurt å velge blomster som ikke har så sterk duft – det kan nemlig virke forstyrrende på søvnen din. På bildet er sengetøyet i parasollblå fra Myyk.

© Shoots Studio

3. Skift ut dyner og sengetøy

Skift ut de tykke vinterdynene med noen lettere sommerdyner og gå for sengetøy i dempede pastelltoner.

Har du hvite vegger på soverommet kan en sengetøy i en fin blåtone være perfekt hvis du ønsker å tilføre litt farge til soverommet. Dette sengetøyet fra Georg Jensen i fargen lys grå heter Percale.

© Georg Jensen

Pasteller gir skikkelig vårfølelse. Sengesettet fra Høie heter Frøya og her vises det i fargen himmelblå.

© Høie

4. Lek med nyanser

Lyse farger er enkle å kombinere og gir et veldig fint og delikat uttrykk. Lek med ulike fargetoner på gardiner og sengesett.

Ved å kombinere to ulike farger på sengetøyet får du et lekent og fint uttrykk på soverommet. Sengetøy i strandbeige fra Myyk. Foto: @marion.celine

Gult sengetøy gir skikkelig vårfølelse. Dette fine sengetøyet fra Aiayu heter Duvet.

© Aiayu

5. Utnytt den friske vårlufta

Sørg for å henge dynene til lufting i frisk luft hver gang du skifter sengetøy. La gjerne dynene henge ute hele dagen og rist dem godt før du legger på nytt sengetøy.

© Georg Jensen

LES OGSÅ