© @marenbaxter

Slik dekker du bordet til 17. mai

17. mai er rett rundt hjørnet og vi gleder oss til å dekke bordet til fest og champagne.

Etter to år med restriksjoner og pandemi gleder vi oss til å endelig kunne invitere venner og familie på stor 17. mai feiring, og ingenting er så hyggelig som å samle menneskene vi er glade i rundt bordet til champagne og fest! Vi har funnet fem fine borddekninger som du kan la deg inspirere av.

Dekk opp med rosa

La deg inspirere av de flinke damene bak @mint_agency. De har dekket opp med duse toner i rosa og pyntet med friske blomster. Duk fra Society Limonata og Duca Lysestake fra Menu Space.

Fargerikt med tradisjonelle detaljer

Flinke @marenbaxter har dekket med farger, blomster og små tradisjonelle elementer som den broderte duken, norgesflaggene og sløyfebåndene i rødt, hvitt og blått. Perfekt hvis du ikke ønsker å dekke opp til et typisk 17. bord, men likevel vil inndra litt tradisjon.

Klassisk og tradisjonelt

Ønsker du å gå for en mer tradisjonell bordekking, kan du gjøre som dyktige @elisabethheier og pynte med vakre blomster i rødt, hvitt og blått og detaljer i lin, glass og porselen.

Elegant med marmor og lin

Marianne Haga Kinder som står bak Instagram-kontoen @inspirasjonsguidennorge har droppet duken og heller latt den fine materialiteten i spisebordet få lov til å spille hovedrollen. Detaljer i beige toner alt ned og sammen med friske, grønne blomster får bordet et eksklusivt preg.

Forsmak på desserten

Hva med å gi gjestene en liten forsmak på hva de får til dessert samtidig som du tilfører en fin detalje til borddekkingen? Hos @tilbords har de pyntet med vaffelkjeks og spiselige blomster. Både morsomt og fint!

Tre-lags pavlova

Hva med å lage en litt annen versjon av den typiske pavlovaen? Denne er bygget opp i tre lag og pyntet med jordbær, blåbær og mørk sjokolade. Oppskrift finner du her.