© Stilleben og Ina Andersen/Gathering Objects

Sommerens beste shopping

Her er interiørbutikkene du må besøke om du skal til en av disse byene i sommer!

Let etter det unike i København!
© Stilleben

Stilleben har to butikker som ligger sentralt i Københavns handlegater og byr på keramikk, kunstprints og nips som følger interiørtrenden. Her kan du finne håndlagde one- of- a- kind vaser, designmøbler, tekstiler, prints og kunst-trykk side om side. Faren kan være å blakke seg helt, men samtidig bli en del unike objekter rikere!

Her finner du Stilleben: Frederiksborggade 22, 1360 Copenhagen og Niels Hemmingsensg. 3 1153 Copenhagen.

Og når du først er på interiørshopping i København, ta en tur innom **Christianshavn i **gamlebyen og besøk den vakre konseptbutikken The Apartment. Herskapsleiligheten danner en elegant ramme for 1900-talls møbler og moderne kunst og design. Om du ikke kommer ut av butikken med et stort kjøp, får du iallfall med deg en god dose interiørinspirasjon.

Her finner du The Apartment: Overgaden neden Vandet 33, 1414 Copenhagen K.

Du skal ikke langt ut av København før du er i butikken The shop of the new. Dette er butikken til København Møbelsnedkeri, kjent for vakre og helt spesielle møbler med røffe detaljer som glir like pent inn i en maskulin og en feminin innredning.

Her finner du The shop of the new: Strandvejen 213, 2900 Hellerup.

Skal du til New York i Sommer? Her ser du hvor du bor, spiser og shopper i storbyen!

Ta med deg finsk design hjem!
© Lokal

Lokal er butikken som forandrer seg i takt med det som skjer på den finske design-arenaen. Den fungerer nemlig som et galleri som viser frem det nyeste innenfor finsk keramikk, design og kunst. Det er fotografen Katja Hagelstam som gir selvstendige kunstnere og designere muligheten til å vise frem arbeidet sitt. Det kan være alt fra møbler til kjøkkenutstyr. Men formålet er det samme; å vise frem ting med tidløs verdi og ha fokus på småskalaproduksjon. Her kan du med andre ord finne det unike til hjemmet ditt som gjør det personlig!

Her finner du Lokal: Annankatu 9, 00120 Helsinki.

Få flere innsidetips fra Helsinki her!

Keramikken på bordet er laget av designeren Anna Kantanen, mens bildene er det kunstfotograf Sara Kantanen som står bak.

Trendy gjenbruk!
© Brandstationen

Brandstationen er en del av Herr Judith-butikkene med fokus på interiør og antikviteter. Butikken ligger i en nedlagt brannstasjon, sentralt i den svenske hovedstaden, fylt med vintage-interiør som er håndplukket med tanke på den trendbevisste. Ta en tur, både for å gjøre et kupp, men også for opplevelsens skyld!

Her finner du Brandstationen: Hornsgatan 64, Stockholm.

Gjør et vintage-kupp!
© Vintagefabrikken

En liten kjøretur utenfor Stockholm ligger Vintagefabrikken der du kan finne nostalgiske lysestaker, glass og porselen fra fordums tider. Men de har også et rikt utvalg sjarmerende ting til barnerommet. Herfra kan du få meg deg ett og annet unikt designobjekt hjem.

Unikt i hovedstaden!
© Ina Andersen/Gathering Objects

Du trenger ikke dra så langt for å finne de unike tingene til hjemmet ditt. Faktisk ikke lenger enn til Frogner i Oslo! Her ligger den koselige butikken Gathering Objects, og som navnet tilsier, består den av en nøye kuratert samling av klær, møbler og interiør-objekter med fokus på tidløshet fremfor trend.

Her finner du Gathering Objects: Thomas Hefteys gate 47, 0267 Oslo.

Litt lenger østover, nærmere sagt på nedre Grünerløkka, ligger butikkperlen Kollekted by, som har et gjennomført og kuratert utvalg av møbler, tekstiler, lamper og tilbehør. Merker som Frama Cph, Workstead og Menu er godt representert, og et tett samarbeid med unge designtalenter, lanseringer og pop up-eventer gjør butikken ekstra spennende å besøke.

Her finner du Kollekted by: Rathkes gate 4, 0558 Oslo.

Flere interiørbutikker du bør besøke mens du er i Oslo er Bislett-baserte Eske og Houz som ligger på Løren. De har begge et rikt utvalg av møbler, lamper og interiør fra merkene som er mest toneangivende i trendbildet.

Her finner du Houz: Lørenveien 43B, Oslo og her finner du Eske: Sofies gate 16, 0170 Oslo.

Det kryr av gode shoppingmuligheter i Bergen. Se her hvor du bør gå!

En nederlandsk designopplevelse!
© Droog

Ta en tur innom Hôtel Droog om du skal til Amsterdam i sommer. I hjertet av byen ligger en vakker mursteinsbygning fra 1600-tallet, på 700 kvm, som huser blant annet butikken, et eventlokale, en nydelig hage, en restaurant og et bibliotek. Her kan du finne det nyeste av nederlandsk design, hig- end fashion, accessoirer og bøker.

Her finner du Hôtel Droog: Staalstraat 7b, 10JJ Amsterdam.

Se hvorfor du vil elske en weekend i Milano!

Kjent klassiker i Paris
© Merci

Merci er interiørbutikken som er viden kjent blant de fleste interiør-entusiaster, men hvordan kan vi noen gang bli lei denne juvelen i Paris? Butikken med den lille røde Fiaten ved inngangen, byr på flotte utstillinger, interiør, møbler, fashion for både menn og kvinner og koselige spisesteder der du kan ta en pust i bakken. Her må du belage deg på å bli en stund!

Her finner du Merci: 111 Boulevard Beaumarchais 75003 Paris.

Få interiørtips sendt direkte til innboksen din!