Slik ønsker du våren velkommen!

Det er på tide å komme seg ut av vinterdvalen og gjøre hjemmet klart for lysere dager. Her er våre beste stylingtips!

Utnytt humøret

Er du våryr og mer lysten på farger om dagen? Benytt anledningen til å gjøre en litt fargerik møbelinvestering som gir god stemning hele året. Stolen Swoon, designet av Space Copenhagen for Fredericia ser bedre ut enn noen gang i det lyseblå tekstilet Ria, designet av Raf Simons for Kvadrat.

Dekk bordet

La deg inspirere til ny sesong på kjøkkenet med nytt servise. Gå etter det som passer best til sjømat og lette småretter, for eksempel! Tallerken, Perfectly Irregular, fra 250 kr, Mateus.

Fang lyset!

Noen velplasserte speil gir god utnyttelse av det etterlengtede dagslyset, og lar deg beundre fint lysspill og refleksjoner gjennom hele dagen. Speil i tre ulike bredder, Amore, design Space Copenhagen, fra 4705 kr, &Tradition.

Slipp lyset inn

Er det noe vakrere enn synet av solskinn og lett bris gjennom florlette gardiner? Gå for fin lin eller lettvevd bomull i duse nyanser, og nyt synet av våren som kommer inn gjennom vinduet. Sofa, Develius, fra 13 450 kr, &Tradition.

Oppdater kunstsamlingen

Se etter bilder med friske farger eller lyse motiver og som gir deg den gode vårfølelsen! Du kan gå til innkjøp av et nytt kunstverk, hente frem gamle bilder som er satt vekk, eller hva med å få rammet inn et selvlaget verk?
fermliving.com

La plantene ta over

Det er vanskelig ikke å trives i frodige omgivelser. Viltre hengeplanter og klatreplanter gir ekstra god effekt! fermliving.com

Lek med farger

Frisk opp med noen kulørte innslag her og der. Fargerike knagger gjør nytten som både humørspredere og ryddehjelp. Dots i nye farger, fra 249 kr, Muuto.

Ta frem malerkosten

Marker over­gangen til en ny sesong ved å gi et rom en total forandring. Finn en deilig farge og gå løs på veggene ... og når du først er i gang, kan du like så godt male dører og listverk også. Og så fort malingen er tørr, blir det en fryd å henge opp noe fint på veggen, som lampen Cobra fra Gubi, 3395 kr.

Rydd i hyllene

I løpet av året har ting lett for å hope seg opp. Ta alt ut av hyllene, og sett kun tilbake det som passer sammen og fortjener å få stå fremme. Og husk – du trenger ikke fylle opp igjen all plassen, det er bare befriende og fint med åpne rom! Jernhylle, Ryle, 8693 kr, Broste.

Se ting i et nytt lys

Stemningsbelysning trenger vi, tross lysere dager, men hva med en vårlig variant? Bytt ut pendellampen med en i lette naturmaterialer – og vips så har du et luftig sceneskifte på spiseplassen! Bambuslampe, Zamba, 939 kr, Broste.

Start med blanke ark

Noen ganger skal det ikke mer til enn noen få hvite blikkfang i rommet – som en vase, puter eller et pledd – for å få et rom til å virke lysere. Hvitt reflekterer lyset og symboliserer en ny start! Gulvvase, Hammershøi, 3999 kr, Kähler.

Pott om

Som belønning til planter som har klart seg gjennom vinteren (og deg selv), kan du sørge for en god start på en ny vekstsesong med ny jord, gjødsel og noen større, finere potter i gjennomført stil. Betongpotter, Rustik, fra 385 kr, House Doctor.

Gå for lyse og duse tekstiler

Å bytte ut noen puter her og der kan ha stor effekt. Lag en personlig miks av tekstiler med varierte teksturer og ulike duse nyanser av samme farge, så skal du se at vårfølelsen sniker seg på! Putetrekk, fra 69 kr, H&M Home.

Re opp sengen

Pakk bort tykke dundyner og inviter våren helt inn i soverommet med nytt, fresht sengetøy. Ferskenfarget satengsengetøy, Pernille, 690 kr, Høie.

Tyvstart utesesongen

Selv om temperaturen egentlig ikke sier utesesong helt ennå, kan du gjøre utsynet mot hagen eller balkongen mange hakk hyggeligere ved å plante ut noen sorter som overlever å stå ute i frostnetter. Potter i sement og Fiberstone, fra 1000 kr, Hübsch.

Rydd vinduskarmen

Lokk våren inn med friske blomster i vinduet. Om vasen er spesiell, kan blomstene være enkle! Porselensvaser, Iris, fra 659 kr, Hay.

Se ned!

Lodne tepper i mørke farger er kanskje ikke det som roper høyest om at våren er i anmarsj. Men lyse, flatere tepper, derimot! Det nye teppet White Diamond i ull og silke er inspirert av eksklusive broderier, og gjør rommet mange hakk lysere og lettere. Fra 32 844 kr, Kasthall.

Skap orden

Et vårlig hjem er et ryddig hjem! Noen nye skap her og der hjelper til med å få ting ut av syne ... slik at vi kan fokusere på finere detaljer. Som et nytt og delikat bomullssengeteppe, for eksempel. 2950 kr, Linum.

Lag en personlig bukett

Et av de aller sikreste vårtegnene er en frodig bukett på bordet. Og det er særlig de som som ser litt tilfeldige og selvplukkede ut som gir en herlig fornemmelse av en ny, frodig årstid. For å gjøre blomsterlykken komplett, settes buketter i sesongens vakreste vaser, som de nye variantene av klassikeren Lyngbyvasen med helleglasur, 729 kr, Lyngby Porcelæn.

Forny garderoben

Er du i gang med å rydde unna vintertøyet og hente frem sommerplaggene? Ikke glem håndklærne! Bort med de tunge og inn med lette varianter i fine farger og mykere kvaliteter. Håndklær, Orkanen og Unikko, fra 139 kr, Marimekko.

Hent naturen inn

Selv om du ikke er velsignet med en praktfull utsikt ut i naturen fra sengen, kan du likevel sørge for at det siste du ser før du sovner – og det første du ser når du våkner – minner deg på at blomstringstiden endelig er her. Sett blomster på nattbordet i vasen Cycladic, 399 kr, Menu.

Hent naturen inn

En vase behøver ikke fylles av friske blomster – greiner eller strå pynter også opp, og varer til gjengjeld mye lenger. Dessuten er tørkede blomster og strå helt «on trend» denne våren. Keramikkvase, Draped, 3432 kr, Odem Atelier.

Bli selvforsynt

Mer sollys betyr bedre trivsel for smakfulle og trivelige krydderurter i vinduskarmen. Er du veldig ivrig, kan du gå i gang med å så egne urter, men urter fra matbutikken kan også få et langt liv ved å potte dem om med ny jord. Herb Carrier, 995 kr, Skagerak.

Nyt duften av natur

Luktesansen setter følelsene i sving, og duften av norsk natur gir god vårstemning! Såpene og kremene i serien Fjord inneholder ekstrakter fra den norske blomsten kvann, fra 99 kr, Skandinavisk.

Hold det enkelt

Minimalistiske møbler i lyst treverk skaper en lett og ledig atmosfære. Slik som det nye spisebordet Ashida, designet av Philipp Mainzer, som er inspirert av japansk snekkerkunst. 32 296 kr, e15.com.

Gå for striper

Ensfargede, fargerike, tynne eller brede ... Striper i alle varianter sender tankene mot hav, sol og sommer! tinekhome.com

La drømmene lede deg sørover

Sammen med lettere tekstiler og sengetøy kan du gi soverommet et mer bohemsk preg – og et hint av sydligere strøk – med en ny hodegavl i rotting. Fra 2709 kr, Tine K Home.

Gi deg hen til pastellene

Det er vel knapt noe som setter oss raskere i vårstemning enn å være i omgivelser farget av sitrongult, fersken og mintgrønt? Innred med støvete pasteller – med møbler, detaljer eller litt veggmaling. Stol, Loft, 2849 kr, lampe, Ambit, 1395 kr, begge fra Muuto.