12 gode gaver til far

Finn den perfekte julegaven til far, mannen, kjæresten eller brodern.

Verner Panton-fat
© Georg Jensen

Hverdagsgleder er viktige saker. Som å komme sliten hjem fra jobb, og legge fra seg nøkler og mobil i et fantastisk lekkert fat i gangen. Dette er designet av Verner Panton, og er det mest maskuline fatet vi har sett. Lekkert!

Masterpiece fat, 14 x 17 cm, 599 kr, Georg Jensen/Illums Bolighus.

Den perfekte tøffel
© Haflinger

Å finne de perfekte tøflene er ingen lek. De skal være skikkelig varme, lette å tråkke inn i, og ha en såle som er myk å gå på og ikke blir våt om man må en tur ut i gangen. Vår leting er over. Tøffelen heter Ulle, og er alle frossenpinners nye bestevenn. Ikke vær en tøfflhelt!

Haflinger Ulle, i mohair, 550 kr, Norrgavel.

Gentlemansskjerf
© Day

Også menn trenger å pynte opp selvfølelsen litt - og et lekkert silkeskjerf kan få en hvilken som helst mann til å føle seg som en hertug.
Lett skjerf med print i 100 % silke. Fås i to fargenyanser. 999 kr, shop.day.dk.

Kork vinen
© Normann Copenhagen

Noen ganger tar man seg ett glass vin, og setter flasken i kjøleskapet. Men vinen holder seg mye lenger med en skikkelig kork! Wine & Bar er en ny serie vinpropper i kork, designet av Aurélien Barbry.

Ca. 120 kr for et sett med tre forskjellige, shop.normann-copenhagen.com.

Fristende kleshengere
© Nomess

Har far skapet fullt av umake kleshengere i myk plast eller ståltråd fra renseriet? Gi kleshengere som gjør det stas å henge fra seg i skapet! Så blir det kanskje litt ryddigere på soverommet også...

Kleshengere, 299 kr for en firepakning, Nomess.

Laptopveske
© Moods

Når far er på farten, er det viktig med en tøff veske til laptopen. Denne er remstilt i neopren med plass til en maskin på maks 15 tommer. Den har også to ekstra ytterrom i A4-størrelse.

Laptioveske, 764 kr pluss frakt, Moods.dk.

Vindekanterer
© Menu

Melkekartongen kan godt stå på spisebordet, men vinflasken - nei, den skal far ha på karaffel. Ikke mobb ham for det, det kan tross alt gjøre mye for smaken at vinen får luftet seg litt. Wine Breather er den ultimate gaven til vinentusiasten. Den er designet av Norm, og tar dekantering av vin på alvor.

Vindekanterer, 399 kr, Menu.

Perfekt på skrivebordet
© Designdelicatessen

Inne i enhver mann finnes en liten gutt. Og gutter liker roboter, gjør de ikke? Denne roboten pusles sammen fra en liten kube, og er både dekorativ og fin å ha på kontorpulten når arbeidslysten dabber av.

Cubebot trerobot fra Areaware fås i tre størrelser fra ca. 230 kr, designdelicatessen.dk.

Slipshenger
© Moods

Kanskje har han nok slips fra før? Gi i steden en slipshenger, så får han får oversikt over dem han har.
Slipshenger med plass til syv slips. Ca. 150 kr pluss frakt, Mooods.dk.

Til gourmeten
© Oliviers & Co

Mange menn liker å briljere på kjøkkenet, og godt er det. Da kan alle andre bare lene seg tilbake - men sørg for at han har utstyret i orden! Gode oljer og eddiker er etmust på kjøkkenbenken.

Trepakning med sitronolje, eddik og basilikumolje. 449 kr, Oliviers & Co.

Liten og fresh
© Apple

Gi far en ekstra motivasjon for å komme seg ut og trene. En liten mp3-spiller med favoritmusikken er den beste treningskamerat, enten på løpetur eller i helsestudioet. Lille iPod Shuffle er kommet i ny design, med masse flotte farger.

iPod Shuffle, 399 kr, Eplehuset.

Tannpirkerholder fra Menu
© Menu

Noen menn er avhengig av tannpirkere, men plastboksene er ikke særlig fine på kjøkkenbenken. Gi far en liten, stilren gave han vil bruke hver dag.
Tannpirkerholder, 299 kr, Menu.