Se lampedesignerens favorittobjekter!

Cathrine Kullberg viser sine designfavoritter.

Lysbrett
© Rybakken/Engesvik
  • Light Tray av Daniel Rybakken og Andreas Engesvik ble vist nå i 2011. Brettet er 60 x 40 cm og ser ut som et glødende sjakkbrett, hvor de håndblåste kuplene gir mange kombinasjonsmuligheter av vakre farger og glød. Det er et uvanlig, poetisk objekt, synes Cathrine Kullberg, som selv designer lamper.
Ny, norsk design
© Benchmark
  • PUCK avlastnings­bord er designet av Simen Aarseth. Bordet er spinkelt og delikat, et nydelig trehåndverk. Den britiske produsenten Bench­mark som startet pro­duksjonen i år, passer godt på designet til Simen. Det er gøy at norske designere snappes opp av så stødige inter­nasjonale produsenter.
Teema-serviset
© Iittala
  • Teema-serien ble designet av Kaj Franck i 1956 for Arabia. Serien er fremdeles i produksjon av Iittala. Dette er for meg en kjær klassiker med høy kvalitet og bruksvennlighet. Serviset er blitt akkurat det Franck ønsket - et folkeservise. Teema har vært i familien vår i to generasjoner nå, og vi bruker det fremdeles både hjemme og på hytta.
Innovativ lenestol
© Magis
  • Spun lenestol ble designet av Thomas Heatherwick for Magis i 2010. Stolen som er 65 x 90 cm, er rotasjonsstøpt i polyetylen og kan sittes og snurres i - man blir en levende snurrebass. Jeg arbeidet hos Thomas på starten av 2000-tallet, og det er gøy å se hvordan det går unna for studioet nå. Der er det mye avansert lek med materialer, tyngdekraft og form. Spun ble først laget i metall, inspirert av teknologien som fremstiller trommesymbaler.
Babe stumtjener
© Källemo
  • Babe stumtjener er designet av Anna Kraitz i 2011 for svenske Källemo. Stumtjeneren må ikke forsvinne fra våre hjem blant knagger, hyller og bokser fra IKEA. Det er et nobelt møbel. Jeg liker svenske Anna Kraitz’ bruk av materialer og referanser som metall og lærbelte.
Barndommens melkeglass
© Duralex
  • Kjøkkenglasset Provence har vært produsert av Duralex i Frankrike siden 1920-tallet. Dette er melkeglasset fra barndommen som aldri knuste. Jeg har tatt dem med hjemmefra og bruker dem fremdeles.
Furumøbler
© Trybo

-Trybo-serien er furumøbler tegnet av interiørarkitekten Edvin Helseth til ferdighytta Trybo på midten av 60-tallet. Produsent var Stange Bruk. Dette var en helhetlig interiørserie med hyllesystem, spisebord og stoler - furu med selvtillit og ynde. Serien er ikke i produksjon lenger, en liten norsk designskandale. Anyone?

Møt designeren
© Cathrine Kullberg Lighting

Cathrine Kullberg driver Cathrine Kullberg Lighting i Oslo, som lager lamper og storskala utsmykninger i trefiner. Denne høsten vises lampene hennes frem på messer og utstillinger i Oslo, Helsinki og Bratislava. Lampeserien Norwegian Forest Lights selges i 16 land og har blitt en del av det moderne Scandinavian Design produkt­familien.