Se den nye kunsttrenden som tar plass i innredningen – uten å forstyrre

Denne trenden har for alvor tatt av på Instagram.

Om trenden

Enkle kunstverk holdt i én fargetone har lenge vært populært i den klassiske, minimalistiske innredningen - hvor enkelhet og nøye utvalgte fargenyanser er et must. Men denne trenden har nylig fått en ny vri som gir de nedtonede kunstverkene mer liv og ikke minst struktur.

Flere og flere innreder nemlig hjemmene sine med ensfargede kunstverk skapt med fokus på struktur slik at kunstverkene får en tredimensjonal effekt.

Strukturer og effekter

Avhengig av det enkelte kunstverket kan den spesielle tredimensjonale effekten skapes med det populære PU-skummet eller ganske enkelt ved å arbeide med lag på lag eller materialer i varierende tykkelser.

Felles for kunstverkene

Felles for de enkle men fremtredende kunstverkene er naturligvis at de er holdt i én fargetone og utover dette er det de dominerende strukturene som skaper den tredimensjonale effekten.

Minimalismen får motspill

De enkle og nedtonede fargene sørger for at kunstverkene beholder deres minimalistiske uttrykk, mens de tydelige strukturene fungerer som et motspill til minimalismen. Dermed trer kunstverkene ut fra veggen og fyller mer i innredningen.

LES OGSÅ