Unngå rot på kjøkkenet med disse 3 tipsene

Det kan være vanskelig å holde kjøkkenet rent og ryddig da det konstant er i bruk. Vi guider deg til bedre organisering og plassutnyttelse på kjøkkenet.

Organisering, organisering, organisering

Ved å organisere sitt kjøkken kan man skape et mer ryddig uttrykk og sørge for at alt er tilrettelagt for enkel tilgang.

Kjøp en rekke beholdere som passer til skuffer og skap og fyll mel, sukker, ris og andre tørrvarer i dem. På denne måten unngår du åpne poser med tørrvarer stående i skuffen og det skaper samtidig mer overblikk over de varene som du oppbevarer i hver enkelt skuff.

For å lykkes med dette tipset, er det viktig at du ikke har for mye ekstra tørrvarer på lager. Hold deg til å kjøpe en ny pose når den nåværende er fylt i beholderen så unngår du også at varene overskrider utløpsdatoen.

© Niklas Hart

Tenk i alternative oppbevaringsmåter

For å skape orden på kjøkkenet er det avgjørende at det ikke står for mange ting fremme. Det handler derfor om å finne en plass på kjøkkenet til alle de overflødige tingene.

Her kan det være en god ide å tenke i alternative oppbevaringsmåter. For eksempel kan det vært lurt å innrede i høyden med for eksempel et smalt skap, som går fra gulv til tak. Ved å holde skapet smalt og utnytte plassen i høyden i stedet for bredden skaper det et lettere uttrykk på kjøkkenet.

I tillegg til dette kan det også være en mulighet å bruke plassen over kjøkkenskapene til oppbevaring. Men her det viktig at rotet ikke flyttes over kjøkkenskapene, men derimot opprettholde et oversiktlig og ordentlig uttrykk. Plasser eventuelt et par kurver eller oppbevaringsbokser over skapet, hvor du kan oppbevare ekstra tørrvarer, tørkeruller eller lignende.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Finn de smarte løsningene

Det finne mange smarte løsninger til kjøkkenet, som kan hjelpe med å holde orden i sakene.

En så enkel ting som en grytelokk-holder er gull verdt i gryteskapet. Med den kan du organisere grytelokkene etter størrelse, fremfor å ha dem tilfeldig liggende i skapet sammen med grytene.

Det samme gjelder bestikk-beholderen til skuffen, som kan organisere bestikket ditt, dine kjøkkenredskaper og samtidig gjøre det mye enklere for deg å finne akkurat det du trenger.

Man kan også få mange smarte knivblokker til kjøkkenskuffene, som vil oppbevare knivene dine på en smart og sikker måte - på denne måten behøver du ikke ha en knivblokk stående fremme på kjøkkenbenken.

Det finnes mange smarte og plassbesparende løsninger til kjøkkenet som vil hjelpe deg med å organisere og holde orden - så det er bare å komme i gang.

LES OGSÅ