Nye tider på kjøkkenet

Før i tiden sto mor på kjøkkenet mens far leste avisen. Nå er det andre tider, og det synes.

Moderne og gjennomtenkt kjøkken med sjel
© Andreas Mikkel Hansen

Da Maria, Jakob og de to barna deres flyttet inn i 2013, overtok de et arkitekttegnet kjøkken i douglasgran som i sin tid må ha vært supermoderne, men som nå føltes gammeldags. Derfor gjorde de om på hele, og laget heller et stort kjøkkenallrom med stue. Selve kjøkkeninnredningen er laget av det danske design- og møbelsnekkerkontoret Nicolaj Bo. Arvede møbler og gamle veggfliser er med på å fremheve stilen.

Se flere bilder fra kjøkkenet på de neste sidene!

Rå gjenbruk på kjøkkenet
© Andreas Mikkel Hansen

Det svarte matte kjøkkenet passer godt til det rå betongulvet og de indu­strielle flisene på veggen. Sistnevnte er for øvrig kjøpt brukt og er fra et gammelt bad. Spisebordstolene er kjøpt brukt for 800 kroner. Bordet er designet av Børge Mogensen og er arvegods. De hvite lampene over spisebordet heter Dynamo og er fra Superliving, mens den gule lampen over benken er fra Muuto.

Nødløsning som virkelig fungerer
© Andreas Mikkel Hansen

Den lille nette viften er fra Trepol og koketoppen er fra Smeg. Krydderhyllen var egentlig en nødløsning fordi Maria og Jakob gikk tom for hvite veggfliser underveis. Men nå er den helt uunnværlig!

Rotet gjemmes bak lukkede dører
© Andreas Mikkel Hansen

Skapveggen rommer både kjøleskap og alle de krukker, bokser, matvarer, tallerkener, kopper og kar som man trenger i hverdagen. Ovnen er også fra Smeg. Familien elsker de minimalistiske, innfelte dørhåndtakene.