Kjøkkennyttig

Trendy kjøkkentilbehør vi vil ha akkurat nå!

Materialbonanza
© Broste Copenhagen

Kopper av stengods, fjøler og boller i ulike sorter marmor og på toppen av det hele, et gyllent bestikk som oser hverdagsluksus.
Bestikket Tvis er belagt med roségull, kr 1938, royaldesign.no.
Alt i stillebenet er fra Broste Copenhagen.

© Quooker

Kraner av gull er ikke lenger forbeholdt kong
Midas. Ikke nok med at The Golden One fra Quooker er belagt med 24-karat gull, den koker også vannet for deg. Finnes i en buet og rett variant, priser fra 28 000 kr, quooker.no.

Rolig nok
© Tine K Home

Overflaten på brettet er matt, svart og delikat. Det gjør at du kan putte hva som helst på det, helt uten at det oppstår visuelt bråk. Det malte aluminiumsfatet finnes i to størrelser, Ø30 og Ø50, 495 kr og 740 kr, tinekhome.com.

© HAY

Rillene på designer Shane Schnecks nye trefjøl sørger for at smulene lander der de skal, på fjøla og ikke på gulvet. Finnes i tre forskjellige størrelser, fra 429 kr, hayshop.no.

Vel blåst!
© Le Creuset

Le Creusets vannkjele Kone forteller deg selv når
vannet er klart: Den påmonterte fløyten plystrer på nostalgisk vis når innholdet koker. Nesten som hos bestemor! Nostalgien fortsetter dessuten med både form og farge – koselig! 1,6 liter, 809 kr.

Arkitektur på bordet
© Design Knud Holscher

Det synes at bestikket Holscher er formgitt av en arkitekt; det har tredimensjonale kvaliteter. Design Knud Holscher, kr 1999 for 16 deler, gense.se.

© Eva Solo

Endelig brukes kobberet til det det er best til: Å lede varme. Den gylne sautépannen er en originaldesign fra 1977, nå er den satt i nyproduksjon. 1799 kr, evasolo.com.

Delikat most
© Nordstjerne

Morteren er en del av serien White Marble fra Nordstjerne, bestående av 24 små marmor-objekter til hjemmet. Moser du urtene skikkelig hardt i denne, får du kanskje litt kalsium fra marmoren med deg på kjøpet. 579 kr, royaldesign.no.

Mattegeni
© Eva Solo

Designerne bak Smartmat har tenkt på alt: Først holder silikonmatten nettbrettet ditt mens du følger oppskriften, så skåner den bordet ditt mot varme kasseroller når maten er klar. Genialt! 339 kr, evasolo.com.

Tørre fakta
© Arne Jacobsen

Selveste Arne Jacosen har designet nydelige Mosaic i frotté – deilig til all håndvask i kjøkkenet. 180 kr, georgjensen-damask.no.