IKEA og Louis Vuitton-designer samarbeider om ny kolleksjon

Men du skal skynde deg – nyhetene finnes i “et ekstremt begrenset antall”

Teppe fra IKEA
© IKEA

Ny kolleksjon vil få folk til at tenke over nåtidens kunst

Nå er IKEA ute med den femte Art Event Kolleksjon, som i år består av 8 unike kunsttepper. Teppene er en blanding av avantgarde, street-art og moderne design, designet til å henge på veggen som kunst:

– Mange mennesker har en idé om at kunst er en skulptur eller et oljemaleri. Hos IKEA utfordrer vi normen og gjør tepper til et kunstverk, som dessuten er å få til en rimlig pris. Vi mener at kunst skal demokratiseres og være tilgjengelig for alle, forklarer Henrik Most, kreativ chef for IKEA Art Event.

Teppe fra IKEA
© IKEA

Samarbeid med designer fra Louis Vuitton

I alt har 8 kreative profiler bidratt til kolleksjonen, og en af dem er Virgil Abloh, som er kreativ direktør for Louis Vuittons herrelinje. Abloh har designet det ironiske, gulvmatte-lignende kunstteppet med teksten “Keep off”. Dette teppet vil ikke være tilgjengelig på varehuset, men det vil bli holdt en loddtrekning som alle kan delta på, hvor man får muligheten til å sikre seg teppet.

Art Event kolleksjonen er å finne i IKEAs varehus fra den 12. april kl. 10. Da teppene er tilgjengelig i et “ekstremt begrenset antall” og selges etter først-til-mølla-prinsippet, skal man være raskt ute.

Teppe fra IKEA
© IKEA
Teppe fra IKEA
© IKEA
Teppe fra IKEA
© IKEA