Fire kule barnerom

Lekne farger og overraskelser, spennende dekor og detaljer. Bli med på besøk til fire unge mennesker i deres flotte rom, og plukk opp noen tips!

August (4) har bildilla, noe som synes godt på hans fargerike soverom.
© Andreas Mikkel Hansen

Den ene endeveggen av soverommet har fått et lag tapet ra Ferm Livings serie Mountain Friends. Under sengen har August fått en lese- og lekehule. Hekleteppet er fra Augusts fars egen barndom, og kommoden i teak er fra guttens oldemor.

Det meste i rommet er innredet i barnehøyde.
© Andreas Mikkel Hansen

Prikken over i-en er den søte, grønne bordlampen i miniformat fra Habitat. Skrivebord og stol er fra danske We Do Wood. Bildet på veggen er forstørret, trykt på lerret og montert på en ramme. Korktavlen, stoffgitaren og den strikkede oppbevaringsesken er fra Ferm Living.

På øverste hylle.
© Andreas Mikkel Hansen

En ildsprutende drag holder fortet, og passer på yndlingsbilene som står på rekke og rad under.

Idé: hjemmelagde knagger!
© Andreas Mikkel Hansen

Lim lekebiler i ulike farger på en trelist, og vips! Der har du en hjemmelaget knaggerekke.

Hver natt holder Batman vakt over sengen til Anton (10). Den rå pallesengen og dyrehodene på veggen gir rommet et tøft preg.
© Andreas Mikkel Hansen

Legg små puter i ulike farger som ryggstøtte i sengen. Slik blir det en sofa som kan man slappe av i også på dagtid. Putene er fra By Nord og Louise Roe.

Veggpryd.
© Andreas Mikkel Hansen
  • Hver gang mor er på reise ønsker jeg meg noe nytt til veggsamlingen min. Noen av disse tingene er fra Thailand og New York, forteller Anton.
Tegneglade Sofia (6) har valgt seg rosa og rødt som signalfarger. Det hele tones ned med hvite vegger og møbler.
© Andreas Mikkel Hansen

Sengen er fra Ikea og hyllene fra Muuto. Putene er designet av Sofias mor, mens teppe og sengetøy er fra Hay. Den neonfargede krakken er fra danske Neon.

Prinsesserom.
© Andreas Mikkel Hansen

Den hvite skrivepulten, stolen og oppslagstavlen er fra Ikea. Den hvite leselampen og søppelbøtten er fra danske Ilva. Taklampen med lilla ledninger er det Sofias far som har laget.

Morsomme detaljer.
© Andreas Mikkel Hansen

Små morsomme figurer får stå fremme, og signalfargene tas igjen i detaljene.

Viktor (16) er sin egen herre, med god plass til å ha venner på besøk.
© Andreas Mikkel Hansen

Tv-benk, sofakrok og et lite stuebord. Her er det god plass til filmkveld med venner eller bare henge ut. Sengen, tv-bordet og sofaen er fra Ikea. Geviret på veggen er en gave fra en venn.

Originale løsninger.
© Andreas Mikkel Hansen

Bordet er laget av en gammel, malt dør, som hviler på to bukker fra Hay. De gule stolene er også fra Hay. Humor er en sikker vinner: hattelampene er kjøpt hos Designdelicatessen.