Få det flisefint!

Ny teknologi gir oss kule trykk, 3D-effekter og supertynne fliser. Mulighetene er uendelige og effektene store. Snu på flisa, da vel, og tenk nytt!

Verden vil bedras
© Produsentene

Takket være ny teknologi er det nå mulig å få ordinære keramiske fliser til å se ut som noe helt annet. Kalkstein, for eksempel, eller til og med treverk, om du skulle ønske det.

En som har utnyttet trykketeknikken til det fulle er designer Patricia Urquiola. I serien Azulej for Mutina har hun skapt et hav av ulike mønstre og ulike farger, som gjør seg godt alene - eller enda bedre: i en kombinasjon av flere!

Azulej-flisene fra Mutina hos Fagflis er intet annet enn nydelige.

Naturstein? Nesten!
© Produsentene

Flisen Talgraniti Mineral D fra Flisekompaniet etterligner naturstein-looken.

Les også: 24 stilige nyheter til badet

Storsinnet
© Produsentene

Vi har sett det en stund: Klær skal være "over-sized", møblene likeså. Ikke så rart da, at også flisene kommer i XXL. Spesielt godt egnet er de store flisene om du vil ha betong-looken uten å måtte helle flytende materie utover hele stuen. Minimerer du fugene får du dessuten et sømløst uttrykk. Bouroullec-brødrene har også tenkt stort, og har i tillegg fremhevet det keramiske uttrykket i flisene sine med nydelige strukturer.

Betongfølelsen får du med Viva nr. 21Cemento Grey i 60 x 60 cm fra Viva Ceramica hos Fagflis

Tøft med kontrast
© Produsentene

Italienske Ceramiche LEA leker med kontraster og geometriske former for å skape dybdefølelse i flisene Slimtech Mauk fra Bella.

En annen fordel ved disse flisene er - som navnet antyder - at de er eksepsjonelt tynne, helt ned til tre millimeter. Det betyr at flisene kan brukes til å kle enda flere overflater, som benkeplater og baderomsinnredninger. Flisene kan også fås i størrelser opp mot 1 x 3 meter, dermed blir det færre fuger også!

Rock'n'roll, baby
© Produsentene

Skap hotellfølelse hjemme, og lat som om du er rockestjerne på tur. Glamourfølelsen får du blant annet ved å innlemme fliser med metalliske eller blanke overflater - sånn som i flisene Gocce med 3D-effekt, designet av selveste Lenny Kravitz for Ceramiche LEA. Han har holdt seg til en enkel fargeskala i svart og hvitt, men har skrudd opp både glansgrad og 3D-effekt. Kult! Fås hos bella.

Glam med gull
© Produsentene

Fired Earth har på sin side valgt å belegge en hel vegg med gullfarge, for den ekstra luksuriøse velværefølelsen. Flisene, som har form som de tradisjonelle metroflisene, har dessuten litt variasjon i uttrykket for å få den håndlagde følelsen. Litt glam i hverdagen er vel ikke feil?

Renaissance gold fra Fired Earth.

Strukturforskjeller
© Produsentene

Vi har sett strukturer på fliser før, men ikke helt som i Flexible Architecture, designet av Philippe Starck for Sant'Agostino. Det i utgangspunktet stramme konseptet får en spennende lag-på-lag-følelse samt sanselig skyggelek takket være flisenes 3D-effekt. Forhandles av Bella.

Stilig struktur
© Produsentene

Bourroullec-brødrene har laget de vakreste flisene vi noen gang har sett. Små hull i overflatene sørger for sanselighet, mens størrelser opp mot 120 x 120 cm står for wow-effekten. Mutina hos Fagflis.

Fin miks
© Produsentene

Designduoen Raw Edges har lekt med mosaikk for Mutina i Rex hos Fagflis.

Godt og blandet
© Produsentene

Kombiner ulike typer fliser for din personlige vri på mønster-looken.

Øverst fra venstre:

117 fra Far-far

Komon fra Made a Mano

Novecento fra Made a Mano

Italienske nr. 17 fra Historiske Fliser

N10 fra Far-far

Hold deg oppdatert på de siste interiørtrendene!