Se sanger Lukas Forchhammers unike baderom

Lukas Forchhammer, vokalist i bandet Lukas Graham, og kjæresten Rillo Schwartz har nettopp skapt sin drømmebolig. Her har de bygget to bad, som avspeiler to sider av livene deres.

Dusjhjørne med farge og fest som stikkord for flisene
© Birgitta Wolfgang

Ettersom gjestebadet ligger i tilknytning til det store, åpne allrommet i første etasje av huset, ville Rillo og Lukas at det skulle gjenspeile det sosiale livet der. Fest og farger var stikkordene, og flisene fra Marokko i dusjsonen følger opp.

Drømmebad

I Københavns Christianshavn bor Lukas, Rillo og datteren Viola. Tett på bor Morten Wandahl, som eier byggefirmaet WMG Byg sammen med Lukas.

Det føltes opplagt for paret at det var Wandahl som skulle være entreprenør når badene deres skulle pusses opp. Men det er ikke bare bare å realisere sine drømmer når de strekker seg i alle retninger.

Mens Rillo, som har fingeren på trendpulsen, ønsket fliser i fiskebeins-mønster og farger som rosa og ulike nyanser av grått, er Lukas opptatt av at tingene de omgir seg med har en historie, og ikke er de samme som «alle andre» har. Men med hjelp fra naboen og vennen klarte de likevel å få alle ønskene sine innfridd.

Resultatet ble snekrede baderomsmøbler i eik, og marokkanske fliser på både vegger og gulv.

Les også: Gulv med mange muligheter

Gjestebad i første etasje
© Birgitta Wolfgang
Eikevask fra Focus Plus
© Birgitta Wolfgang

En collage av kunst og familiebilder over den håndsnekrede eikeinnredningen fra Focus Plus, er også med på å gjøre rommet livlig og interessant for besøkende – og beboerne selv. Messingarmaturene er fra Vola, mens lampen er fra Menu.

Gjestfritt

Ettersom hele underetasjen i hjemmet er innredet som ett stort, sosialt rom med kjøkken og stue som kan åpnes opp mot bakgården, hadde paret lyst til at gjestebadet skulle matche den åpne, gjestfrie stemningen.

Dusjnisjen er kledd med fliser i fargene Rillo ønsket seg, i et særpreget mønster, og som de aldri hadde sett noe sted før – i tråd med Lukas’ ønsker.

Detaljene i messing gir rommet en varm og innbydende atmosfære, og over vasken henger det bilder fra parets liv, som tilfører personlighet.

Les også: 8 detaljer som avslører om du kan kunsten å innrede

Hovedbad med dempet stemning
© Birgitta Wolfgang

Hovedbadet i husets andre etasje har en ganske annen atmosfære enn «feststemningen» i første. Her er det en mer dempet hammamfølelse, med roligere fargebruk.

Helt privat hovedbad

Hovedbadet i hjemmets andre etasje, der soverommene også er plassert, harmonerer med gjestebadet i materialvalg og farger, men her er fargene mer dempet og flisene lagt i fiskebeinsmønster.

Fra badekaret kan man titte opp på himmelen gjennom takvinduet, og nyte en stille stund avkoblet fra omverdenen. Helt privat.

Badekar i husets andre etasje
© Birgitta Wolfgang

Baderommene henger likevel sammen i uttrykket, ved at gulvflisene i det ene er brukt på veggene i det andre. Messingarmaturer er også brukt gjennomgående.