Kule kontraster på badet

Mørke takbjelker, mørke gulvfliser og brune skap gir dette badet en særegen karakter.

Rustikk eleganse
© Lars Kaslov

Det eksisterende badet sto ikke i stil til resten av huset, mente eierne, og søkte hjelp hos interiørarkitekt Helle Flou, som fikk frie tøyler i oppussingsprosessen som fulgte. Resten av huset har en nokså landlig stil med mange naturelementer, og det var viktig at badet fulgte opp. Derfor valgte Helle å legge mørke, rustikke fliser på gulvet og i dusjnisjen, og dekket skapene med mørkt treverk. På denne måten etterligner interiøret skogen og naturen utenfor.

Det skapes en sammenheng mellom soverom og bad når takbjelkene er malt mørke i begge rom. Speilet over vasken har ekteparet arvet, og de ville gjerne ha det på veggen, både på grunn av dets historie og fordi det bryter med resten av stilen på badet.

 Smarte løsninger
© Lars Kaslov

Servantområdet er helt enkelt utformet ved å sette håndvasken fra Faminia rett på skapmøbelet. Armatur fra Dornbracht.

24 nyheter til badet

 Mørke fliser
© Lars Kaslov

Dusjen og gulvet er kledd i mørke italienske fliser fra Casa Dolce Casa. Glassdøren er spesialtilpasset dusjen. Armatur fra Dornbracht.

Få det flisefint!

 Sterke kontraster
© Lars Kaslov

Skapene er spesiallaget av en møbelsnekker, mens de mørke keramiske gulvflisene er fra det italienske firmaet Casa Dolce Casa. Mørkt gulv er superdelikat, men kan være en utfordring å holde rent, ettersom hår og støv ses med én gang. Helle valgte keramiske fliser fremfor naturfliser, fordi de keramiske variantene er lettere å holde rene.

Badets spesielle karakter skyldes også i stor grad de mørke trebjelkene i takkonstruksjonen. Opprinnelig ville eierne bevare dem i sin naturlige farge, men da de mørke baderomskapene kom inn i rommet, så de at det ville bli penere om også bjelkene ble malt i mørkebrune toner.

  • Effekten var stor! Plutselig skar konstruksjonene seg ned gjennom rommet og skapte en sterk kontrast til de hvitmalte veggene og taket, forteller Helle Flou.