5 tepper som fornyer hele rommet

Se teppene som gjør både veggkunst og designerklær overflødig.

Barnevev
© GAN

Husker du veven på barneskolen, som alltid resulterte i en fille med ulik bredde - alt ettersom hvor stramt eller løst tråden var vevet? Vel, nå er ujevnheten ikke bare sjarmerende, men også mote. Teppet Mangas largas naturales er håndlaget av ren lammeull - og svinger like mye inn og ut i fasongen som de vevde mattene fra skolen.
400 x 100 cm. 18 850 kr, GAN/Robert Tandberg.

Kunstteppe
© Nanimarquina

Kunst på veggen blir helt overflødig med dette teppet på gulvet. Oppsiktsvekkende både gjennom mønsteret og den utradisjonelle fasongen. Teppet Losanges er en fargerik nyhet fra Barcelona, designet av designbrødrene Ronan & Erwan Bouroullec.
165 x 245 cm. 39 410 kr, Nanimarquina/Expo Nova.

Hodeskalleteppe
© Nodusrug.it

Enten du er dataspillnerd eller liker et tøft uttrykk - dette må være teppet for deg! Du trenger ikke lenger lete etter grafisk posterart på nettet med dette teppet på gulvet. Knock out heter dette stilige ullteppet, designet av Giulio Iacchetti. Pris på forespørsel, bestilles gjennom nodusrug.it.

Bestemors hekleteppe
© Kasthall

Tradisjonelle uttrykk i nye former er i vinden. Det som her ser ut som bestemors gamle hekleteppe, er i virkeligheten et tykt, deilig gulvteppe med heklelappmønster. Karin Grandma er vevd i lin og ull, og koster 6171 kr per kvadratmeter fra Kasthall/Tannum.

Designerteppe
© Missoni

De som liker på kle seg i produkter fra motehuset Missoni bør vurdere om de ikke skal investere i et "plagg" som varer lengre enn motebildet. Teppet Maset fra Missini Home er håndlaget i India. 170 x 240 cm koster 17 175 kr og 200 x 300 cm koster 25 275 kr, Missoni.