© Philips Hue

4 måter riktig belysning kan forvandle hjemmet ditt på

Høytidelig, varmt, koselig, fokusert eller kaldt? Lys er ikke bare lys. Det spiller en viktig rolle for stemningen i et rom og kan også gjøre små ting i hverdagen litt lettere hvis det tilpasses etter dine behov.

1. Følg de skiftende årstidene

I Norden er det stor variasjon mellom årstidene og mengden av naturlig lys vi får inn i hjemmene våre. Den typen belysning som er perfekt i stuen din i de lyse sommermånedene, fungerer mest sannsynlig ikke like godt på mørke vinterdager.

Derfor kan du med fordel velge belysning som kan justeres både i lysstyrke og nyanse – fra varm til kjølig hvit eller en stemningsfull farge – alt etter hva som passer best til årstiden. Ved å endre intensiteten og fargetemperaturen i løpet av dagen, kan du etterligne naturlig lys og dermed hjelpe kroppen til en god døgnrytme.

Skru opp de kjølige hvittonene på badet om vinteren, slik at du får godt lys til de daglige rutinene dine – selv når det er mørkt ute. Eller velg en sparsom, men hyggelig belysning med varme, hvite nyanser eller farget lys, både på en mørk vinterkveld og om sommeren når dagslyset varer til langt ut på kvelden.

Lyset har stor betydning for stemningen i et rom. Hvem vil vel ikke nyte et avslappende kveldsbad her?

© Philips Hue

2. La lyset veilede deg gjennom dagen

Akkurat som behovet for lys endrer seg med årstiden, er det også fint å kunne tilpasse belysningen etter hva du gjør.

Hvis du for eksempel skal konsentrere deg på hjemmekontoret, er det deilig med et skarpt og fokusert lys i kjølige, hvite nyanser. På den annen side foretrekker de fleste en dempet belysning i varme toner når de skal slappe av – for eksempel før sengetid.

Med det smarte belysningssystemet fra Philips Hue, kan du bruke lyset til å veilede deg gjennom dagen – fra du står opp til du legger deg. Med funksjonen «automatiseringer» kan du stille inn tidspunkt og med hvilken styrke og nyanse lyset skal tennes. Opprett f.eks. en «Våkne opp-automatisering» som etterligner soloppgangen og sørger for en skånsom vekking.

Du kan også enkelt forhåndsinnstille eller skifte mellom ulike lysscener, slik at lyset alltid passer til det du gjør – fra arbeid til matlaging eller avslapping på sofaen.


3. Enkelt å slå av og på

Du har helt sikkert opplevd situasjonen: Du har funnet deg godt til rette i sengen, lagt fra deg boken på nattbordet og er egentlig klar til å sove. Men først må du bare orke å reise deg og slukke lyset.

Hvis du har du intelligent belysning i hjemmet, kan du bli liggende under den varme dynen og i stedet betjene lampene i alle rom via en mobilapp, smarte trådløse fjernkontroller – eller helt enkelt med stemmen din. Philips Hue-systemet fungerer nemlig med stemmeassistenter som Siri og Alexa.

I Philips Hue-appen kan du organisere hjemmet ditt etter rom og soner, slik at du kan skape den rette atmostfæren uansett hvor du oppholder deg. Endre nyanse eller velg mellom en av de mange forhåndsinnstilte belysningsscenene, som er utviklet av profesjonelle lysdesignere.

Med Philips Hue kan du slå av alle lampene dine med et enkelt klikk i appen. For eksempel når du har lagt deg godt til rette i sengen og er klar til å sove.

© Philips Hue

Fokusert lys er bra når du skal fordype deg – for eksempel på hjemmekontoret.

© Philips Hue