19 lamper mot høstmørket

Synes du det begynner å bli vel mørkt? Unn deg en ny lampe!

Lys opp høstmørket
© Muuto

Ofte er det ikke mer enn en ekstra innelampe som skal til før høsten ser litt lysere ut. Se vårt utvalg av flotte lamper, og finn din favoritt!

Hengelampen Unfold er laget av myk silikongummi som gjør at lampen kan brettes sammen til en liten pakke. Unfold er designet av svenske Form Us With Love, og fås i både grått, svart, blått, lilla og gult. 995 kr, Muuto.

Søte designlamper
© Foscarini

Foscarinis søte, små bordlamper er en av våre favoritter. Binic kan sjarmere noen og hver, og er en god designinvestering for rett over 1000-lappen.
Binic, 1218 kr, Expo Nova.

Blikkfang
© Lyse Ideer

Majestetiske King fra De La Espada fås i fargene svart, hvit og rød, 13 500 kr, Lyse Ideer.

Bikubelampe
© Tannum

Taklampen Honeycomb fra Luceplan har lånt fasongen fra naturen. Pris på forespørsel, Tannum.

Maskulin lampe
© Foscarini

Bordlampen Perf er resultat av samarbeidet mellom Diesel og lampeprodusenten Foscarini. Skjermen er perforert, og den røffe stilen gjør lampen perfekt til gutterommet. 3170 kr, Expo Nova.

Diesel-lampe
© Foscarini

Bordlampen Pett er et annet medlem av Diesel og Foscarinis kolleksjon. 1640 kr, Expo Nova.

Relansert klassiker
© Gubi

Pendellampen Semis lette uttrykk skyldes lampens form som en forlengelse av ledningen. Designerne Torsten Thorup og Claus Bonderup tegnet lampen i 1968, og den relanseres i høst. Fra 1495 kr, Gubi.

VP Globe
© Verpan

Den kulerunde taklampen VP Globe var et dekorativt tilskudd til jungelen av spisebordslamper da den kom i 1969, og er det fortsatt. 11 244 kr, Verpan/Lyse Ideer.

Lanterne
© Moooi

Euro Lantern fra Moooi fås i flere varianter. Taklampe, fra 3875 kr til 4880 kr. Gulv- lampe, fra 4825 kr til 5830 kr, Tannum.

Lampeklassiker
© Flos

Den massive gulvlampen Arco ble designet av Achille Castiglioni og Pier Giacomo Castiglioni i 1962. Med sin kraftige marmorsokkel er den nærmest som en skulptur å regne. 16 075 kr, Flos/Expo Nova.

Finmasket gulvlampe
© Mooio

Gulvlampen Emperor har flettet lampeskjerm og en farge som fungerer fantastisk som kontrastfarge. 10 050 kr, Moooi/Tannum.

Appelsinlampe
© Modo Luce

Hva med en appelsin på veggen? Lampenyhet fra Modo Luce som frisker opp enhver vegg. Pris på forespørsel, kontakt Ally-Group.

OJ-lampen
© Louis Poulsen

Ole Jensen har skapt en lampeserie for produsenten Louis Poulsen. Serien OJ er fremstilt i stål, men rommer en formmessig mykhet som gjør lampene poetiske i uttrykket. Lampen er 130 cm høy. 5215 kr, Louis Poulsen.

Lighthouse
© Established & Sons

Brødrene Bouroullec har tegnet denne raffinerte lyspæren for Established & Sons ved navn Lighthouse. 28 980 kr, Robert Tandberg.

Kjendislampen
© Louis Poulsen

Det sies at det henger en PH5 over halvparten av alle danske spisebord. Poul Henningsens kanskje mest kjente lampe gir et blendfritt, diffust og behagelig lys. 4495 kr, Louis Poulsen.

Origamilampe
© Wästberg

Lampen w101 signert designeren Claesson Koivisto Rune er en oppsiktsvekkende bordlampe fra Wästberg.
Ca. 2500 kr pluss frakt, wastberg.com.

Lampe med vinger
© Tannum

En moderne klassiker med englevinger, skapt i 1992 av Ingo Maurer. Vingene er håndlaget av gåsefjær. 4770 kr, Tannum.

PH Kongle
© Louis Poulsen

Poul Henningsen designet opprinnelig PH Kongle til en restaurant i København i 1958. Over femti år senere finnes den i designmøblerte hjem over hele verden. Fra 48 645 kr, Louis Poulsen

Eksklusiv takpendel
© Creolight

Lampeskjermene i Axo Lights´kolleksjon Alu Max er laget av glassfiber og aluminium. Finnes i fire forskjellige størrelser. Koster fra 10 500 kr til 58 750 kr, Creolight.