10 stoler som gir tresmak i baken

Tre er trendy. Men vil du ha en klassikere eller et flunkende nytt design under baken?

Tresmak med mersmak
© Produsenten

Vi vil ha mer tre i stua, og når det kommer til sittemøbler, er det mye å velge i. Foretrekker du designklassikeren Scandia-stolen eller innovativt gjenbruksdesign? Valget er ditt! Klikk videre og se våre forslag.

Norsk klassiker
© Fjordfiesta

Scandia-stolen av Hans Brattrud er laget av slanke lønnestaver og har en organisk enkel form. Møbelklassikeren fra 1957 er sterk nok i formen til å tåle tidens tann, og det er kanskje derfor den også har internasjonal ikonstatus. Produseres i dag av Fjordfiesta.

Trestol
© Moroso

Klara er en helt fersk stolnyhet fra Moroso. Det er Patricia Urquiola som har designet stolen i tre, som ble vist første gang på møbelmessen i Milano i vår. Den er nå å få kjøpt hos Expo Nova.

Verdens vakreste krakk
© Christian Brun

Den vakre krakken i valnøttre er et av de mest skulpturelle sittemøbler vi vet om. Designet er av Charles & Ray Eames.
Selges i begrenset opplag for 10 356 kr hos Vitra.

Møbel i 3-D
© Expo Nova

Den elegante Otiumsofaen i 3Dfiner er designet av Mario Ruiz for italienske La Palma. Basen er laget i sandblåst rustfritt stål, og skallet fås i hvitpigmentert eik eller valnøtt, med eller uten trekk i skinn. Pris på forespørsel hos Expo Nova.

Ståltre
© Magis

Steelwood stol er, som navnet sier, laget av stål og tre. Den er designet av Bouroullec for Magis.

Tre og papp
© Expo Nova

Benken Carta, designet av Shigeru Ban for Cappellini, har understell i bøkefiner og sete av resirkulert papp. Ikke noe å sette ut i hagen, med andre ord. Koster 27 362 kr hos Expo Nova.

Sirkelen er sluttet
© Robert Tandberg

Sirkelstolen er en designklassiker av Hans J. Wegner fra 1986. Den er laget i såpevasket massiv ask, og koster 44 500 kr hos Robert Tandberg.

Klassisk nordisk
© Norrgavel

Norrgavel er kjent for å produserer enkle og solide tremøbler. Denne klassiske pinnestole kommer aldri til å bli umoderne. KJøkkenstol i eik 2500 kr, Norrgavel.

Solid og flatpakket
© IKEA

Benken PS Rasken eren solid benk i massin bjørk. Ikke noe lakkert kryssfiner her, nei! Designeren heter Anna Leckström, og benken koster 665 kr på IKEA.

Nydesign
© danishcrafts.dk

Skammelen Maple Stool er designet av Line Depping, og er en prototype
fra Crafts Collection 14. Danishcrafts.dk
opplyser om pris og forhandlere.