© Produsentene

Slik blir entreen mer enn et anonymt rom

Karina sliter med å innrede entreen sin. Her får hun tips fra vår ekspert om hvordan hun får inngangspartiet til å føles som en naturlig del av hjemmet.

12. september 2016 av Katrine Martensen

Jeg har en velkjent utfordring: Hvordan innrede gangen? Jeg bor i et toetasjes hus, så gangen ønsker venner og familie velkommen inn og trappen fører dem opp til stuen og soverommene. 

Jeg synes det er vanskelig å skape et uttrykk som både er fint, gir mest mulig lys og har en rød tråd. Skoene tar mye plass ved inngangen og entreen føles trang. Har du noen smarte råd?
Hilsen Karina 

FØR: Gangen er dårlig utnyttet og har en anonym stil. Her er potensialet stort! 

© Privat foto

Dette foreslår Bo Bedres ekspert:

Her kommer noen gode råd som kan gjøre gangen din mer åpen og imøtekommende. Jeg tenker at du bør starte med å fjerne alt du har stående i hele trappeoppgangen og deretter begynne forfra. Ta også ut alle blomster i vinduskarmene og i trappen. 

Jeg har på følelsen at du har plassert ting her og der for å møblere rommet og gjøre det koselig, men nå virker det mest rotete og tilfeldig. 

Min første anbefaling er at du tapetserer hele gangen. Velg et diskré mønster, for eksempel striper, og en forsiktig, lys farge som passer til flisene på gulvet. Tapetet vil møblere mer enn du tror, så du trenger ikke å bruke noe av din begrensede gulvplass for å skape hygge. 

SE OGSÅ: 14 smarte ideer til gangen! 


Fine møbler til gangen fra Muuto

Gjør gangen til en opplevelse! Speil, Framed, design Anderssen & Voll, fra 4895 kr. Bordlampe, Control, design TAF Architects, 1089 kr. Kommode, Reflect, design Søren Rose Studio, 20 610 kr. Alt fra Muuto. 

© Produsenten

Praktiske møbler

Velger du et rolig tapet, kan du ta inn et speil – husk at et helfigurspeil ikke er nødvendig i en entré – og kunst på veggen. Plasser også gjerne et konsollbord til nøkler og solbriller rett ved inngangsdøren, der hvor speilet ditt henger nå.

En stol og en stumtjener er også naturlig, men det må være en stol du faktisk kan sitte på og stumtjeneren må ikke overlesses med klær.

TIPS! For flere gode innredningsideer, meld deg på Bo Bedres nyhetsbrev!

Jeg har også funnet en stilig skohylle som et tips, men vær klar over at åpne skohyller aldri er finere enn skoene de bærer. Selv bruker jeg heller store kurver med lokk til familiens sko fremfor åpne hyller, som uansett tar opp gulvplass. 

Hylle med innebygget lampe

Hylle med lampe, Multi USB med dimmer og USB-uttak, 1050 kr, Markslöjd.

© Produsenten

Bind rommene sammen

De møblene du velger, må ha en funksjon. Og følg mottoet: Lite, men godt. Hvis du ønsker at gangen skal være en del av hjemmet ditt, må du mene det – og gjennomføre det.

En løper som går hele veien opp trappen, kan også være fint og bidra til å binde rommene sammen. Med et teppe på gulvet blir gangen enda mer naturlig integrert i hjemmet. Lykke til med gangen din!

Vennlig hilsen Katrine

© Produsentene

Kjøpetips

Grønn vase, 225 kr, House Doctor. Vakkert bord, design GamFratesi, 25 000 kr, Gebrüder Thonet Vienna. Samlende tepper, Ply, design Margrethe Odgaard, 1989 kr per stk., Muuto. 

Stumtjener, New Hang On, design Klaus Hackl, fra 798 kr, Side by Side. Skohylle, Gaston, design Anneke Bieger & Christian Hoisl, 1706 kr, Side by Side. 

Skulpturell sitteplass, Wienerstol, 7000 kr, Gebrüder Thonet Vienna. Concentric Mirror i eik fra danske Have To Design, pris på forespørsel. 

Kanskje du også er interessert i...