Skap en grønn oase på terrassen!

Du kan leve blant det grønne, selv om du bor midt i asfaltjungelen! Gjør som Michala og skap en frodig oase på terrassen.

Michala Jessens ute på takterrassen sin
© Birgitta Wolfgang

Midt i København ligger Michala Jessens eksklusive takterrasse, med utsikt til fantastiske kirkekupler og storbyens hustak. Til tross for beliggenheten midt i sentrum er terrassen et rolig og fredelig fristed med himmelen som tak.

Terrassen er fylt med grønne, hyggelige kroker, spiseplass og flere loungeområder som skaper en flytende overgang mellom inne og ute. Den har blitt en forlengelse av leiligheten, og er et sted Michala og sønnen lager mat, spiser, slapper av og hygger seg sammen.

Jonas har et alternativ til et orangeri som han har fylt med planter og design.

Blomster ingen adgang!
© Birgitta Wolfgang

Utsikten over Københavns tak og Den russiske kirkes gylne kupler gir en spektakulær ramme for ethvert middagsselskap. Spisebordet og stolene med patina er 15 år gamle funn, mens jernkonsollen og fjølene av oliventre er fra Rue Verte

Blomster ingen adgang!

Rundt spiseplassen har Michala dandert grupper med planter i eksotiske miljøer som deler opp terrassen i flere soner og skaper dynamikk. Og Michala har helt bevisst valgt å ikke innrede med blomster.

– I en byleilighet med denne typen takterrasse synes jeg ikke at det passer hvis det blir for romantisk. Små blomster kommer heller ikke til sin rett her, fordi det bokstavelig talt er så stor takhøyde at de nesten forsvinner. Dessuten er det så mye vind og sol at det er begrenset hva som kan overleve her oppe, sier hun.

I stedet falt valget på eviggrønne planter, som holder den fantastiske terrassen så grønn som mulig hele året rundt.

Se hvordan du skaper kos på terrassen med BoligPluss' supre tips!

Grønn hekk som skjerming
© Birgitta Wolfgang

Solsengene er over 15 år gamle, værbitte og nærmest sølvgrå, mens puter og linhåndklær er fra Michalas butikk, Rue Verte.

Grønn hekk som skjerming

Sonene på takterrassen er delt av med blomterkasser og lager en pen hekk som skjermer for solslikkere. Sanselige materialer som velur, rå keramikk og naturtre setter de grønne plantene i fokus. Michalas yndlingssted på takterrassen er kanskje ikke så overraskende på en av de behagelige solsengene i bambushjørnet, hvor det er sol hele dagen og le når det blåser.

Få interiørinspirasjon sendt direkte til innboksen din!

Utelounge i sobre farger
© Birgitta Wolfgang

Alt er fra Rue Verte

Utelounge i sobre farger

Langs rekkverket har Michala innredet en liten lounge med en stor gulvpute, myke velur-puter, en skinnpuff og indonesiske leirkrukker. Her kan hun nyte et glass martini en sen julikveld.

Med en sober fargepalett på hagemøblene gjør du plantene til midtpunktet i hagen. Innred hagen med naturens egne farger!

Praktiske benker langs husveggen
© Birgitta Wolfgang

Praktiske benker langs husveggen

Michala utnytter plassen på terrassen med praktiske benker langs husveggen. Hun er inspirert av sin livslange kjærlighet til boutiquehoteller, og stilen er preget av myk luksus i avstemte farger som skaper en avslappet og rolig atmosfære med klare referanser til hennes interesse for internasjonal design.

Disse utestuene er så godt innredet at du nesten glemmer at du er ute!

Beroligende vann
© Birgitta Wolfgang

Beroligende vann

Vann har som kjent en beroligende effekt på mange. På en terrasse kan du lage ditt eget i et stort fat på gulvet eller på bordet, eller i en beholder slik Michala har gjort. Her flyter grønne blader rolig rundt.

Beinta har alltid drømt om et vannspeil i hagen. På terrassen finner hun ro med et nydelig vannspeil fylt med vannliljer.