Olivers frodige bakgårdshage

Se bygårdshagen til mannen som lever med planter hele døgnet

Bakgårdshage
© Iben og Niels Ahlberg

Midt i hjertet av København, men likevel godt skjult, ligger Olivers hage. Her har han skapt sin egen grønne lunge med sjenerøse planter i vakre keramikkrukker. Ikke rart at hagen gir assosiasjoner til sydligere strøk!

Bor i et bryggeri
© Iben og Niels Ahlberg

En liten sti, halvt skjult av oliventrær, buksbom og antikke effekter, snor seg til Olivers hus, som opprinnelig var et bryggeri.

Lever av planter
© Iben og Niels Ahlberg

I første etasje av huset har Oliver butikk og verksted med gårdsplassen som en kombinasjon av hage, utstilling og lager.

Vanner med glede
© Iben og Niels Ahlberg

Oliver nyter å vanne hele bakgården med hageslangen. Den fuktige luften fyller bakgården med en sydlansk stemning og duft.

Enkle planteriben
© Iben og Niels Ahlberg

Plantene trenger ikke nødvendigvis være store
og prangende for å få innpass i Olivers hage. Han faller ofte for grønne planter med yndige blomster, som denne, som mange kjenner igjen fra egen stue.

Dekorativ buksbom
© Iben og Niels Ahlberg

Buksbom i runde og firkantede potter og et kjempestort oliventre. Bak plantene står en rekke metall­skap som fungerer som verktøyskap og avskjerming for trappen til første etasje.

Jerikorose
© Iben og Niels Ahlberg

Oliver liker kuriøse planter - som denne jerikorosen. Den ruller seg ut når den ligger på et fuktig sted, ellers er den bare en liten tørr kule.