Maritim hage på taket

Se hagen som krever minimalt vedlikehold, på maksimalt utnyttet tomt.

Solplatting
© Andreas Mikkel Hansen

Den flotte hagen ligger på en høyde med utsikt over Oslofjorden. Solplassen svever som en flytebrygge, noe som understrekes av belysningen som er lagt innunder platået. Når man beplanter i avgrensede områder, er det viktig å velge tueplanter som ikke sprer seg. Prydgress og stauder er perfekte til slikt bruk.

Innred med planter
© Andreas Mikkel Hansen

Eiendommen ligger i en skråning, og da familien bestemte seg for å skille ut en tomt, tegnet Make arkitekter en tomannsbolig inn i terrenget. Hagen fra det opprinnelige huset springer over og ut på taket til de nye naboene. På taket er hagen sikret med et gjerde i smijern og en hekk av rødpil kun brutt av et par store plantekasser.
Hagens utforming og innhold er bygd rundt kontraster, og beplantningen er arkitektonisk. Det er variasjonen i materialbruk og planter som skaper spenning. I kassen ruver en stammesyrin og rødbladete planter dekker bunnen.

Svømmebasseng
© Andreas Mikkel Hansen

Rundt bassenget er det støpt skiferdekke. Det gjør det lettere å holde miljøet rundt bassenget rent. Ved enden av bassenget står en Adriondackstol,

Plant busker i kasser
© Andreas Mikkel Hansen

I plantekassen ut mot det høyeste punktet er det satt ned et par røde berberisbusker som skal virke avskrekkende på barn eller andre som føler seg fristet til å klatre på kassen. Ved siden av med rosa blomster er en japansk spirea og de lave er rødbladet alunrot.

Sol deg på en Fatboy
© Andreas Mikkel Hansen

Ytterst i hagen er det bygd opp en solplass av sibirsk lerk. På det lyse platået, som minner om en flytebrygge, ligger to rosa Fatboys.

Lavendel som overgangsplante
© Andreas Mikkel Hansen

I forkant av hekken er det plantet lavendel, en nydelig og velduftende overgang mellom bed og tredekke.

Rosa gjennomgangsfarge
© Andreas Mikkel Hansen

Små rosa innslag titter frem flere steder i den ellers så grønne hagen. Peonene vokser på den gamle delen av tomten.

Platået
© Andreas Mikkel Hansen

har et lys langs bakken som gjør at det svever som en flytebrygge om kvelden

Sibirsk lerk i hagen
© Andreas Mikkel Hansen

Hagen ligger nær fjorden, og materialbruken refererer derfor til det naturlige miljøet rundt sjøen. Hagebryggen er lagd av sibirsk lerk.

Maritim hage
© Andreas Mikkel Hansen

Dengin hagedesign med Ragnhild Lied og Yvonne Dengin har skapt en oase med materialer og vekster som refererer til det maritime mijøet.
Breibladliljer skaper en flott kontrast mot det slanke prydgresset.