Innred hagen med bruktfunn

Glem regnskogtre og plastmøbler. Med rustikke bruktfunn og gjenbruksmaterialer blir hageidyllen tidløs.

Gjenbruk i hagen
© Peter Carlsson

I det grønne huset fra 1894 er drømmen om et bærekraftig hjem i resirkulerte materialer gjennomført. Både materialer utendørs og innredning innendørs er gjenbruk.
Tredekket og leveggen utenfor spisestuen er bygget av gamle trebord og to vinduer som ble funnet på loftet. Hagemøblene har eierne sveiset selv. Bli med videre og se den fantastiske hagen!

Frokostplass i hagen
© Peter Carlsson

Pipeholurt og Klematis rammer inn frokosthjørnet i innergården. Eierne samlet materialer og gamle møbler i tre år før de begynte å renovere det gamle huset.

Spiseplass i hagen
© Peter Carlsson

De gamle hagemøblene er strategisk plassert under frukttrærne som siler solstrålene og gir et behagelig lys.

Bruktfunn i hagen
© Peter Carlsson

En gammel stol utenfor vedboden venter på et par trøtte bein. Paret driver sommerkafé på den vakre eiendommen, og selger klær og møbler de lager selv. Rundt hvert hjørne finnes det vakre stilleben av gamle gjenstander.

Lag et enkelt drivhus
© Peter Carlsson

Et smart lite drivhus laget av gamle vinduer er enkelt satt opp inntil husveggen. Her får nysådde planter vokse seg store før de plantes ut. Gamle vinduer og dører er funnet på loppemarkeder og gjenvinningsstasjoner.

Innholdsrik hage
© Peter Carlsson

I hagen er det både en stor krydderhage og grønnsakshage, et stort, rundt bed med valmuer, og flere skjønne uteplasser.

Lag en utstilling ute
© Peter Carlsson

Det gamle bordet får stadig selskap av nye ting. Vaser, porselensfugler og lykter er dagens utsmykning. Du kan finne mange skatter på loppemarkeder og gjenvinnings-stasjoner. Bruk god tid til å samle gjenstander som til sammen uttrykker personligheten din.

Blandet husets originalfarge
© Peter Carlsson

Husets originalfarge dukket opp da kledningen skulle skrapes for maling. Gjennom en økologisk fargebutikk som selger linoljefarger, fikk de blandet nøyaktig samme farge. Nå finnes den blågrønne blandingen i parets egen butikk, der kafégjestene kan handle.

Grønnsaker i bed
© Peter Carlsson

I kjøkkenhagen vokser ulike salatsorter, bønner, reddiker, gulrøtter og erter. Chiliplanter i krukker omgir det store bedet.

Se BO BEDRE-redaktørens kjøkkenhage!

Idylisk sommerkafé
© Peter Carlsson

Eierne baker alt til kafeen selv. Ingrediensene til smørbrød og paier hentes fra egen hage. De jobber masse hele sommeren, og tar det roligere om vinteren.

Viltvoksende valmuer
© Peter Carlsson

Kjempevalmuer i rødt og rosa sprer seg lett, og vokser i et vilt bed på eiendommen. Både inne og utendørs beviser paret at uvanlige fargekombinasjoner og ulike materialer og overflater skaper en personlig og unik dynamikk.

Gjenbruksryer
© Peter Carlsson

Kjøkkenet ligger rett innenfor døren, praktisk i nærheten av alle uteplassene. Også ryene og alle tekstilene i huset er gjenbrukt.