Her er årets største hagetrender ifølge Pinterest

Hadde det ikke vært perfekt med et lite prosjekt i hagen eller på balkongen imens solen skinner fra en skyfri himmel?

Hagetrender i 2021

Pinterest har sett på årets største hagetrender ut ifra brukernes søkninger.

Vi har valgt ut fem av de mest populære trendene - og hvem vet, kanskje finner du inspirasjon til et hageprosjekt som du kan begi deg ut på?

1. Gjenbruk i hagen

Man kan bruke paller til mange kreative prosjekter, så hvorfor ikke bruke dem i ute hagen også? En gammel pall kan få nytt liv i hagen ved å henge blomster, krydderurter eller andre planter opp på dem.

Kun fantasien setter grenser for hvordan du velger å henge opp planter. Du kan for eksempel henge potter på siden eller lage små hyller som planterne kan plasseres i.

2. Hage på balkongen

Det er ikke alle som har stor hage - det preger også søkningene på Pinterest. Mange har nemlig søkt etter inspirasjon til hvordan man skaper en liten hage på balkongen. Selv om man ikke har mye uterom kan man skape et fristed i det grønne.

Ved å velge planter og blomster i forskjellige farger og størrelser, kan man enkelt skape en liten oase.

3. Den bærekraftige hagen

Bærekraftig er viktigere enn noen gang før og det opptar også mye plass i tankene våre når det kommer til hage-ideer. Hagen er faktisk et av de stedene hvor vi kan gjøre en klimavennlig innsats.

Du kan for eksempel gjøre hagen din mer bærekraftig ved å plante store trær og ville arter, eller tenke regnvann inn i hagens design. Videre sparer egenproduksjon av frukt og grønt også plastikk-emballasje, som man ellers ville ha tatt med seg hjem fra matbutikken.

LES OGSÅ

4. En vertikal hage

En vertikal hage er ideell hvis man ikke har mye plass på balkongen eller i hagen. Den kan også fungere som en flott avskjerming i hagen.

Du kan lage en vertikal hage på flere måter, men de mest opplagte er ved hjelp av en vegg eller en stige.

5. En hage på flere nivåer

Ved å dele opp hagen i flere nivåer, får man på en naturlig måte mer dybde og fler rom i hagen. Metoden er dermed opplagt til litt mindre hager, da man kan skape masse liv uten å måtte ta for mye plass.

Del opp hagen i flere nivåer med for eksempel en platting, en trapp eller et blomsterbed.

LES OGSÅ