27 nyheter til uteplassen

Naturen kaller, og vi tilrettelegger etter alle kunstens regler. Nå vil vi være ute, ha det godt og føle oss hjemme.

Sammenleggbar solseng som gynger deg i søvn ...
© Produsent

Gynge-solsengen fra Fermob er sammenleggbar og lett. Osmose, designet av Sakura Adachi, byr på en ny opplevelse i sommersolen. 12 900 kr, Ballerud Hagesenter.

I fyr og flamme med stilige bålstativer
© Produsent

Det er noe fascinerende med bål og utepeis, i tillegg til at det gir litt varme. Med disse luftige bålstativene fra Skargaarden må man bare passe litt på gnistene. 1800 kr, skargaarden.com.

Sommerlig sengetøy
© Produsent

Lat morgen i sengetøy som lukter frisk, ekte sommereng - finnes det noe bedre? Putetrekk, American Pin Point Oxford Stripe, fra Lexington 375 kr, lowini.no.

Lekker og komfortabel lenestol til uterommet
© Produsent

Piero Lissoni kan det der med å kombinere komfort med stramme linjer. Lenestolen Filo Outdoor fra Living Divani består av store myke puter som hviler på en synlig treplate. Trekket er avtagbart og vaskbart. 34 800 kr, Holedesign.

Pen og praktisk lounge
© Produsent

Den nye loungeserien Vista fra Glocter er nett og lett og tåler vann. 11 900 kr, Ballerud Hagesenter.

Lekker luksus for dem med tykk lommebok
© Produsent

Ravel-sofaen fra B & B Italia, designet av Patricia Urquiola, kommer nå i nye farger og er finere enn noen gang. Men den er like dyr! 130 500 kr, Expo Nova.

Stilig design også utendørs
© Produsentene

Stram design, slitesterke produkter og ikke minst helnorske utemøbler fra Sundays.(til venstre) Benk, 4900 kr, plantepotte, 4900 kr, sundays-design.no.

Siste nytt fra Paola Lenti er de fine sidebordene Tavolini. (til høyre) Pris på forespørsel, Expo Nova

Solid solskjerming med pen parasoll
© Produsent

Dette er solskjerming som passer til alle uteplasser. Condor veier over 200 kg, kan svinges 360 grader og tåler en storm. 38 025 kr, tectona.net.

Vakre og varige møbler til en god pris
© Produsent

Danske Norm Architects har designet en vakker utemøbelserie for den amerikanske produsenten Design Within Reach - som har som filosofi at god design også skal være innen prismessig rekkevidde. Det er Finn Collection, som med sin tidløse design tåler tidens tann, og også vær og vind. Treverket, som er i oljet teak, blir bare finere etter hvert som det gråner. Liggestol, 9450 kr, loungestolen, 2255 kr, pluss moms og frakt. dwr.com.

Praktiske og fine hyller til uterommet
© Produsent

Hyller er et fantastisk utemøbel. Har du plass, er det den letteste måten å skape personlige og intime uterom på. Hyllesystemet Shelvish i aluminium med messingbeslag passer også godt inne. Fra 5800 kr, friendsfounders.com.

Kule krakker til terrassen
© Produsent

Frame er helnorske og gøyale sitteputer fra Sundays. 3690 kr, sundays-design.no.

Krakk som kan brukes som bord
© Produsent

Vigor fra Royal Botania funker like bra som bord eller krakk. 7650 kr, Ballerud Hagesenter.

Elegante utemøbler som er vedlikeholdsfrie
© Produsent

Den vedlikeholdsfrie hjørnesofaen Bondi er i grå flett med en ramme i teak. Putene er trukket i et smuss- og vannavvisende tekstil, laget av det syntetiske fiberet olefin. Som vist, 33 800 kr, Slettvoll.

Stilige og slitesterke utemøbler
© Produsent

Den nye Cortina-serien fra Tectona gir et elegant løft til en tradisjonell form. Benker og bord er laget i sandblåst og sølvfarget teak, og er utrolig slitesterkt. 23 350 kr for settet, tectona.net.

Solseng som tåler vind og vær
© Produsent

Klassisk solseng i håndflettet polyetylen. Bondi fra Slettvoll tåler vær og vind i år etter år uten å knekke eller falme. 10 950 kr, Slettvoll.

Drømmehagen
© Produsent

Akkurat her vil vi ligge i sommer; under epletrærne og flagrende, stemningsskapende nett på deilige solsenger. Seng, Äpplarö, 995 kr, pute, Hållö, 295 kr, alt fra Ikea

Stilig sitteplass
© Produsentene

Den grønne stolen går i ett med naturen, i kraft av form og farge. Stolen Resö er designet av Matilda Lindblom, 3700 kr, skargaarden.com

Til høyre en lys og lett stol til varme dager. Masai heter stolen designet av Marco Zito for Saba Italia. Komfortabelt skal det være! 9750 kr, lifeform.dk.

Krukker til planter og blomster
© Produsent

Krukker og boller til terrassen skal være store og robuste, som Castle-serien i aluminium. Fra 7000 kr per stykk, friendsfounders.com.

Tøff to-seter til utebruk
© Produsent

Sofalivet er så mye bedre utendørs! Bienvenue heter denne romslige toseteren fra Ego Paris. 39 550 kr, Balleud Hagesenter.

Perfekt utestol
© Produsent

En hvilestol til utebruk fra italienske Saba. New York-serien er laget i et hurtigtørkende og ikke-absorberende materiale, designet av Sergio Bicego. 8630 kr, martinelstore.com.

Lekkert i lin
© Produsent

Når vi først flytter ut, vil vi ha med oss lindukene våre, dekke til langbord i hagen og invitere til lystig lag. Og så er de så fine når de henger til tørk etterpå! Fra 1530 kr, oncemilano.com.

Vi flytter ut ...
© Produsentene

Vi vil innta så mange måltider som mulig utendørs. Glass, 165 kr, og lyslykt, 335 kr, fra By Nord. (til venstre).

Har du anledning, er det deilig å kunne bygge en pergola for å skjerme mot vær og vind. En snekker vil kunne hjelpe deg med et spesialtilpasset byggverk. Bord og stoler heter Mia og er tegnet av den franske arkitekten Jean Nouvelle for den italienske produsenten Emu.

Værbestandig utesalong
© Produsent

En lekker utesalong må tåle å stå ute, hele året. Serien Nido fra Expormim gjør det, hvis du bare tar inn putene - og det må vi jo stort sett i vårt klima. Stol fra 17 000 kr, Robert Tandberg.

Lekker loungesofa
© Produsent

Det er mulig å forvandle selv den treigeste uteplassen til en liten oase. Flytt ut tepper og blomster og, for eksempel, Beddo, som er en herlig loungesofa eller komfortabel solseng. Den kan veldig lett styles om til å passe inn overalt. Møbelet, som er i eik, har formstøpte puter, og er designet av Christina Liljenberg Halstrøm for Skagerak. Den er forøvrig også fin innendørs! Beddo, 12 895 kr, og quiltteppet, 2595 kr, skattekammeret.no.