Etnisk på nordisk vis

Den etniske trenden med reiseminner og møbler i kolonistil blir stor i 2011. Se hvordan du skaper stilen!

Kolonistil med kontraster
© Birgitta Wolfgang Drejer/sistersagency.com og Day Home

Lyse toner på vegger og tak kombinert med mørke møbler i tre gir et godt grunnlag for å skape en etnisk, men samtidig nordisk stil. Pynt opp med suvenirer fra utenlandsreiser, spennende skulpturer og sarte tekstiler.
Den etniske stilen passer fint til nordiske hjem. Utgangspunktet er kontrasten mellom hvite toner og sorte, tunge elementer. Skrivebordet er fra Day Home.

Etniske stoffer
© Birgitta Wolfgang Drejer/sistersagency.com
  • Fremover tror jeg vi vil se enda mer glamour i form av glass og krystall, mer messing og gull, og ikke minst flere puter, pledd og tepper som er inspirert av asiatiske kulturer, sier Camilla Berntsen, daglig leder i Milla Boutique. Broderte puter i lyst stoff myker opp et mørkt møbel og tar opp veggenes hvithet. Et yndig sett med pute og sengeteppe fra Ceannis passer godt inn i den etniske stilen.
Reiseminner
© Milla Boutique

Små, eksotiske innslag som asiatiske kalligrafipensler, buddhahoder,flettede riskurver og andre vintage-funn er fremtredende i denne stilen, sier Camilla.

Buddha i plantasjeteak fra Bali, antikt marmorfat og gamle kubjeller fra India får oss til å drømme om fantastiske reiser vi har vært på, eller kanskje skal ut på en dag? Alt fra Milla Boutique.

Kjøp lokalt
© Birgitta Wolfgang Drejer/sistersagency.com og IKEA

Ikke alle gode kjøp gjøres i utlandet. Din lokale interiørbutikk kan også by på mange skatter! På IKEA kan du kjøpe disse rimelige håndlagede vasene. Serien heter Havtorn Färm og hvert produkt er unikt.

Vis det frem!
© Produsentene

Motiver fra dyre- og planteriket i sorte rammer er kolonistilen i et nøtteskall. Disse bildene er fra Day Home. Fremhev dine fineste reiseminner i en utstillingsmonter i glass. Denne er fra Eva Solo.