Interiørtrender i 2017 - fra Oslo Design Fair
© Inger Marie Grini

Dette vil prege interiøret ditt i 2017

Det er mye nytt og spennende på interiørfronten – men også noe vi la fra oss på 90-tallet og sverget på å aldri ta frem igjen. Vi tok turen til Oslo Design Fair for å se hvilke trender som vil prege hjemmet ditt i 2017.

Tema for Oslo Design Fair denne gangen var hverdagsritualer. I en hverdag som krever at vi er på hele tiden, er det viktig å gjøre plass til de små hverdagslige ritualene, som å starte dagen med en kaffe på sengen eller avslutte dagen med en god bok.

Ro og balanse

Det handler om å ta seg tid til de gode tingene som gjør hverdagen bedre, forteller direktør for ODF, Grete Sivertsen.

– Ritualene i hverdagen er det som gir den verdi, mener hun.

Mange av ritualene går ut på å ta seg tid til å la hjernen hvile. Gi den en pause fra teknologien og på den måten gjenopprette ro og balanse.

Ting som hjelper oss med dette kan være en kaffetrakter som trakter kaffen sakte eller en kopp te som vi må sette oss ned for å drikke.

VIL DU VINNE Bodums nye kaffebrygger? Delta her!

Kaffekanne fra Chemex
© Styling: Kirsten Visdal for ODF. Foto: Margaret M. De Lange.

Ny natur

Naturen er også en viktig kilde til å finne ro i hjemmet.

Lisa White, som er leder for interiør- og livsstilsavdelingen ved verdens største trendbyrå WGSN, ser helt nye tilnærminger til naturen.

Lisa White fra WGSN
© Oslo Design Fair

– I år kan vi se naturens påvirkning på interiøret i form av mønstre som er tydelig preget av geologi og avleiring. Fargene henter vi fra spektakulære solnedganger, forteller hun.

For en mer futuristisk tilnærming ser vi skinn som er laget av et helt annet materiale. Og liker du en mindre høytidelig fargepalett kan du la deg inspirere av naturen fra et subtropisk klima.

Eksotiske farger som rødt og blått i kombinasjon, og grønt i alle nyanser er en het trend til sommeren, forteller White.

Grønt på badet - inspirert av naturen
© Stylist: Kirsten Visdal for ODF. Foto: Inger Marie Grini.
Pynt med kråkeboller
© Foto: Inger Marie Grini.

Broderi og håndarbeid

Dette året blir det viktigere for å omgi oss med færre ting enn før. Dette gir seg utslag i hjemmene våre ved at vi velger ting av god kvalitet og ting som betyr noe for oss. Vi får altså høyere krav til de tingene vi gir plass til i hjemmet vårt.

– Ting skal vare lenge og være vakre. Til og med husholdningsartikler har en fin pakning og innholdet skal være organisk, forteller Lisa White.

Med dette behovet vil Shaker-stilen bli tydeligere i interiøret fremover.

Keramikk skal være håndlaget og tekstiler blir enda viktigere i interiøret enn før. Det er også viktig å se i fortiden og bygge videre på ideer som en gang ble lagt til side, forteller White.

Håndplukkede objekter
© Stylist: Gitte Kjaer. Foto: Inger Marie Grini.

Å bygge videre på tradisjoner åpner opp for blant annet håndarbeidet igjen.

– Håndarbeid har vært en del av hverdagen til mange og får en renessanse i tiden fremover, spår direktør for ODF Grete Sivertsen. Spesielt broderier på gamle duker er noe vi vil se mye av i året som ligger fremfor oss.

Grete Sivertsen, direktør for Oslo Design Fair
© Foto: Inger Marie Grini

Gult og rosa

Ifølge Grete er interiørtrenden like mye å ikke tenke trend, men heller tendens. Men noen generelle regler finnes det likevel.

– Nå handler det om å skape varme i interiøret, forteller Grete. Det gjør vi ved å bruke mørke farger, og for å gjøre det personlig kombinerer vi de på særere måter.

– En spennende fargekombinasjon akkurat nå er de brente fargene satt sammen med en farge som popper frem, som for eksempel oransje eller blått, mener hun.

LES MER om årets trendfarger hos BoligPluss!

Brente farger fra &Tradition
© Stylist: Kirsten Visdal Foto: Inger Marie Grini.

Okerfargen som vi trodde vi var ferdige med etter 90-tallet kommer tilbake i år og gjør seg i likhet med sennepsfargen helt unnværlig, om vi skal tro ekspertene.

Jotun har kalt sin gulfarge Dijon yellow og har blandet den med gyldne nyanser og brune toner. Stylist Kirsten Visdal gjorde gulfargen spennende i samspillet med tyggisrosa under tendensutstillingen på ODF.

Brente gulfarger er en trend for 2017
© Foto: Inger Marie Grini.