© Le Creuset

Bak grytebrød med rosmarin og tranebær

Med en støpejernsgryte er det lett å bake dette rustikke brødet med gode kryddersmaker.

Brød med tranebær, rosmarin og havsalt

(For 6-8 personer)

Dette trenger du:

2 ss olivenolje, pluss litt ekstra til pensling

750 g hvetemel

2 ts grovmalt havsalt

1 ts ferskmalt, sort pepper

1 pk tørrgjær

375 ml kokende vann

125 ml melk

70 g tørkede tranebær

3 ss hakket, fersk rosmarin

2 ts malt havsalt til topping

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 190 grader (eller 170 grader varmluft). Smør en støpejernsgryte med litt olje og pudre lett med mel.

  2. Ha mel, tørrgjær, salt og pepper, tranebær og rosmarin i en stor bakebolle/kjøkkenmaskin.

  3. Bland det kokende vannet med den kalde melken og olivenoljen, for å få perfekt temperatur til gjæren. Hell væsken i det tørre i flere omganger, og rør rundt. Deigen skal være fuktig, men ikke klissete. Tilsett mer melk om den blir for tørr.

  4. Kna deigen forsiktig i 1-2 min. på et melet bord, til den er glatt og jevn. Trill den til en kule og legg i gryten.

  5. Pensle deigen med litt olivenolje. Legg plastfolie løst over gryten og la deigen heve på et lunt sted i en times tid. Den skal heve til over kanten på gryten.

  6. Når deigen er ferdig hevet, fjerner du folien og drysser havsalt over toppen. Stekes midt i ovnen uten lokk i 35-40 min.

  7. La brødet avkjøle i kjelen i minst 5 min. før du hvelver det ut av gryten.

Kilde: Le Creuset