11 trendy retrofavoritter

Høstens møbeltrend er tydelig inspirert av 60-tallet. Se de moderne retromøblene! her

Inspirert av 60-tallet
© Autoban

Inspirert av sommerfuglvinger har designerne Seyhan Özdemir & Sefer Caglar skapt stolen Butterfly for tyrkiske Autoban. Den organisk formede stolen trekker tråder tilbake til 60-tallet.

Inspirert av 60-tallet
© Northern Lightning

Teak, plast og lette ben. 60-tallet er tilbake - ikke minst når det gjelder belysning. Oslo Wood-lampen fra Northern Lighting har en ikonisk form med referanser til en svunnen tid.

Inspirert av Arne Jacobsen
© Fritz Hansen

Her er linken til Arne Jacobsens berømte møbler Egget og Svanen tydelig. Spanske Jaime Hayon har med sofaen Favn skapt et pent og enkelt møbel for den danske produsenten Fritz Hansen.

Inspirert av Eames
© Vitra

Det er referanser til Eames, men også mye nytenkning bak designeren Alfredo Häberlis Jill-stol fra Vitra.

Inspirert av 60-tallet
© Källemo

Svenske Källemo har produsert denne 60-tallsinspirerte stolen, designet av Matti Klenell.

Inspirert av 60-tallet
© De La Espada

Puter er en viktig del av moderne innredning, slik det også var på 60-tallet. Dette er tekstildesigneren Charlene Mullens håndbroderte Walk The Line-pute fra Pablo-kollektionen.

Japaninspirert estetikk
© Leif designpark

Kommoden Tone er en japansk nytolkning av den velkjente kommoden. Leif Designpark er inspirert av gammel japansk tradisjon, der man arbeider med parkett og utnytter tre ulike tresorter.

Retro loungestil
© e15

Skarp på den kule måten - slik kan man beskrive designkolleksjonen fra møbelprodusenten e15, som blant annet har skapt stolen Bessy og Habibi-bordet, designet i samarbeid med Stefan Diez.

Inspirert av gammel møbelkunst
© Muuto

Muuto introduserer en ny sofa- serie med navnet Rest, designet av Anderssen & Voll, som tidligere utgjorde to tredjedeler av Norway Says. Serien rommer 2- og 3-seters sofaer samt denne puffen.

Skuffer med retropreg
© linedepping.dk

Line Depping har skapt Tool Boxes som en utforskning av hvordan vi oppbevarer tingene våre.

Inspirert av Hans J. Wegner
© Carl Hansen & Søn

Hans J. Wegner klarte å forene form og funksjon. Det ble senest dokumentert under møbelmessen i Milano, hvor møbelprodusenten Carl Hansen & Søn presenterte et nytt kontorkonsept med gjennomtenkte detaljer og solid håndverk.