Snøhetta og Georg Jensen i nytt designsamarbeid

Nye smarte løsninger for deg som elsker å innrede med planter.

Nytt kapittel for Georg Jensen

For første gang har Georg Jensen kastet seg ut i et nytt og innovativt planteunivers. I samarbeid med det norske arkitektur- og designfirmaet Snøhetta, har de utfordret skandinavisk estetikk og kombinert metall med terrakotta.

Snøhetta ønsket å forene sine innovative og eksperimentelle fremgangsmetoder med Georg Jensens tidløse kvalitetshåndverk, og resultatet er altså den danske designbautaens første kolleksjon med fokus på hagebruk.

Den nye kolleksjonen med det passende navnet Terra består av potter i flere størrelser, en vannkanne, en vannbeholder og et fat med tre små potter som passer perfekt til urter.

© Georg Jensen
© Georg Jensen

Planteunivers basert på naturen

– Idéen bak kolleksjonen var å skape et planteunivers med utgangspunkt i naturens logikk, sier Marius Myking, Snøhettas Director of Product Design.

– Pottene har vi bevisst snudd på hodet, slik at planten får mulighet til å rotfeste seg på samme måte som i naturen. Utover dette, er pottene laget av terrakotta - altså av en jordart, fortsetter han.

Pottene er en nytolkning av velkjent design som kan brukes både innendørs og utendørs. På denne måten bevarer man funksjonaliteten uten å gå på kompromiss med estetikken. Samtidig kan pottene vendes om og dermed skape forskjellige uttrykk i hjemmet.

Se hele kolleksjonen her.

© Georg Jensen