© Per Olav Sølvberg

Polestar lanserer stor designkonkurranse – vi har besøkt ett av fjorårets vinnerbidrag

Polestar har tatt steget inn i arkitekturverdenen med det minimalistiske og bærekraftige mikrohuset KOJA designet av den finske designeren Kristian Talvitie.

Denne måneden lanserte Polestar den tredje utgaven av sin årlige designkonkurranse hvor de utfordrer ambisiøse designere, både profesjonelle og studenter, til å skape spennende visjoner for fremtidige Polestar-prosjekter. Vår faste spaltist og trendanalytiker, Per Olav Sølvberg, har vært i Finland for å besøke ett av fjorårets bidrag – et minimalistisk og bærekraftig mikrohus, midt i skogen.

© Per Olav Sølvberg

En trehytte med mikrorom

KOJA er det første bidraget fra Polestar Design Contest som er realisert i skala 1:1. Prosjektet ble nylig vekket til live på den anerkjente Fiskars Art & Design Biennalen i Finland, og det er den finske designeren Kristian Talvitie som står bak designen.

Den utvendige konstruksjonen er bygget i gran fra nærområdet.

© Per Olav Sølvberg

Polestar Design Contest 2022

Oppgaven for dette årets konkurranse er å designe en Polestar som på en bærekraftig måte gir opplevelsen av «ytelse». Det vil kåres to vinnere – en for interiør og en for utvendig design.

Det vinnende designet er forventet å bli vist i 1:1 skalamodell på Polestar sin stand under Auto Shanghai motor show i april 2023.

Les mer og send inn ditt bidrag her.

Fristen for innledende bidrag er 31. august 2022.

Når du står inne i KOJA har du panoramautsikt som gir deg følelsen av å være i ett med skogen.

© Per Olav Sølvberg

Vi gjør oppmerksom på at Polestar er en av våre hovedsponsorer til BO BEDRE Designpris 2022. Vårt besøk i KOJA hytten var i regi med Polestar, men ble gjort på redaksjonelt grunnlag.