Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Norwegian Presence er tilbake i digitalt format

Snøhetta, Vestre og Hydro er blant deltakerne som gjennom samtaler, paneldebatter og filmer skal utforske ideer og utfordringer som norsk og internasjonal designindustri står overfor i dag.

© Foto: Lasse Fløde. Styling: Live Berg

Norwegian Presence er tilbake for syvende år på rad, i et digitalt format fordelt på tre halvdagsarrangementer. Gjennom samtaler, paneldebatter og filmer skal ledende designere, produsenter og eksperter utforske ideer og utfordringer som norsk og internasjonal designindustri står overfor i dag.

Det overordnede temaet denne gangen er hvordan behovet for en mer bærekraftig, sosialt ansvarlig og sirkulær designøkonomi blir stadig viktigere. Mange norske designere og produsenter er godt på vei, men hvordan kan de jobbe videre sammen for å bidra til en reell omstilling til sirkulær økonomi?

© Foto: Lasse Fløde. Styling: Live Berg - Lundhs har i samarbeid med Philipp Von Hase, Hamran snekkerverksted, Ali Gallefoss og Dybwad & Wyller undersøkt innovativ bruk av naturstein i møbel- og interiørdesign. Resultatet kan du se under Norwegian Presence.

© Foto: Lasse Fløde. Styling: Live Berg - Sofie & Tiange har i samarbeid med Hydro og Jotun utviklet Hylla, en modulhylle laget av resirkulert aluminium og aske.

Første arrangement blir avviklet torsdag 18. februar, og påmelding er gratis. Det digitale arrangementet samler designere og produsenter for å utforske hvordan prinsippene for bærekraft og en iboende forståelse av landskap, natur og miljø kjennetegner norsk produksjon fra mikro- til makronivå. Spennende designsamarbeid mellom store aktører og anerkjente norske designere har vært en av tilnærmingsmåtene temaet har blitt utforsket gjennom.

Blant deltakerne på det første eventet finner vi blant annet Snøhetta, Hydro, Vestre, natursteinsprodusenten Lundhs, BO BEDRE Designprisvinner Poppy Lawman, møbelprodusenten Nordic Comfort Products (NCP) og Sofie & Tiange, som designer hverdagsprodukter inspirert av deres ulike kulturelle bakgrunner.

Les mer om arrangementet og meld deg på her.

© Foto: Lasse Fløde. Styling: Live Berg - Møbelprodusenten Nordic Comfort Products (NCP) deltar i Norwegian Presence med S-1500-stolen som er redesignet av Snøhetta og laget av resirkulert plastavfall fra fiskeindustrien.

© Foto: Lasse Fløde. Styling: Live Berg - Hydro har samarbeidet med designere som Dybwad & Wyller, Sofie & Tiange og Ali Gallefoss og undersøkt bruk av aliminium som bærekraftig materiale i møbel- og interiørdesign.

© Foto: Lasse Fløde. Styling: Live Berg - Sidebordet Papirstein av designer Poppy Lawman er fremstilt av papirmasse fremstilt av gran i naturlig farge av nyperoser.

Håndplukket til deg