© Foto: Lasse Fløde. Styling: Live Berg

Norwegian Presence er tilbake i digitalt format

Snøhetta, Vestre og Hydro er blant deltakerne som gjennom samtaler, paneldebatter og filmer skal utforske ideer og utfordringer som norsk og internasjonal designindustri står overfor i dag.

Lundhs har i samarbeid med Philipp Von Hase, Hamran snekkerverksted, Ali Gallefoss og Dybwad & Wyller undersøkt innovativ bruk av naturstein i møbel- og interiørdesign. Resultatet kan du se under Norwegian Presence.

© Foto: Lasse Fløde. Styling: Live Berg

Sofie & Tiange har i samarbeid med Hydro og Jotun utviklet Hylla, en modulhylle laget av resirkulert aluminium og aske.

© Foto: Lasse Fløde. Styling: Live Berg

Første arrangement blir avviklet torsdag 18. februar, og påmelding er gratis. Det digitale arrangementet samler designere og produsenter for å utforske hvordan prinsippene for bærekraft og en iboende forståelse av landskap, natur og miljø kjennetegner norsk produksjon fra mikro- til makronivå. Spennende designsamarbeid mellom store aktører og anerkjente norske designere har vært en av tilnærmingsmåtene temaet har blitt utforsket gjennom.

Blant deltakerne på det første eventet finner vi blant annet Snøhetta, Hydro, Vestre, natursteinsprodusenten Lundhs, BO BEDRE Designprisvinner Poppy Lawman, møbelprodusenten Nordic Comfort Products (NCP) og Sofie & Tiange, som designer hverdagsprodukter inspirert av deres ulike kulturelle bakgrunner.

Les mer om arrangementet og meld deg på her.

Møbelprodusenten Nordic Comfort Products (NCP) deltar i Norwegian Presence med S-1500-stolen som er redesignet av Snøhetta og laget av resirkulert plastavfall fra fiskeindustrien.

© Foto: Lasse Fløde. Styling: Live Berg

Hydro har samarbeidet med designere som Dybwad & Wyller, Sofie & Tiange og Ali Gallefoss og undersøkt bruk av aliminium som bærekraftig materiale i møbel- og interiørdesign.

© Foto: Lasse Fløde. Styling: Live Berg

Sidebordet Papirstein av designer Poppy Lawman er fremstilt av papirmasse fremstilt av gran i naturlig farge av nyperoser.

© Foto: Lasse Fløde. Styling: Live Berg