Digitalredaktørens favoritter fra 3 Days of Design

Spennende designsamarbeid, en relansert norsk klassiker og treverk og glass i skjønn forening er blant BO BEDREs digitalredaktør Ingrid Hårstad sine favoritter fra 3 Days of Design.

3 Days of Design er i ferd med å bli en av de mest ettertraktede designfestivalene i verden, og tiltrekker seg gjester fra fjern og nær som ikke kan få nok av skandinavisk design.

© Colin Eick

RY

Egersund-produsenten Eikund har som misjon å gi norsk designarv oppmerksomheten den fortjener, og utvider i år porteføljen av gamle klassikere med stolen RY, opprinnelig designet av Sven Ivar Dysthe i 1961. Stolen fås både med og uten armlener, og kommer i et bredt utvalg av materialer og farger. Her snakker vi “Mad Men”-vibber og høy komfort!

Brim

I 2019 vant den norske keramikeren Ann Kristin Einarsen prisen for Årets Kunsthåndverk under Bo Bedre Designpris med prosjektet #365 vases, hvor hun hver dag gjennom et år skapte en ny vase. Nå er vasen Brim fra dette omfattende prosjektet blitt en del av Northern sitt sortiment, samt rykket inn på min ønskeliste.

Outline Pyjamas

En av de store tendensene vi spottet under 3 Days of Design er farger - det var en veritabel fargefest hos mange produsenter, ikke overraskende også hos Hay, som presenterte en rekke nyheter. Blant de fargerike godsakene forelsket jeg meg i deres nye unisex pyjamaskolleksjon designet av Tilde Bjerregaard. Den kommer i kort og lang versjon i et utvalg av vakre farger og blir lansert etter sommeren.

Social

Dagens boliger skal kunne alt fra å fungere som hjemmekontor til å huse store middagsselskaper, og det er dette behovet for fleksibilitet som var utgangspunktet for Snøhetta og Varier da de designet spisestolen Social. Stolen kommer i to utgaver, Turn og Tilt, og kan som navnene tilsier dreie og vippe alt etter behov og bruksområde - genialt! Social er produsert i resirkulert polypropylen og kommer i seks farger.

Sia

Den veletablerte møbelprodusenten Hjelle og de kreative formgiverne i Studio Sløyd har gått sammen og skapt sofabordet Sia, som ble avduket under designmessen. Bordet er en skjønn forening av elegant glass og organisk treverk og er 100% Made in Sykkylven. Sia leveres i to kombinasjoner, klart glass og lakkert eik eller sotet glass med sort eik.

© Nordic Elements

Stay

Tyske Blomus lanserer solsengen Stay Limited Edition som er så fin at man er fristet til å bruke den innendørs. I år kommer den ytterst behagelige solsengen i to nye stoff-typer; Twigh og Reah Boucle. Den Oeko-Tex sertifiserte solsengen er laget av resirkulert polyester, er preget av høy lysmotstand og tåler også vann. Stay kan fås i tre nye farger; Earth, Sand og Sun, og det er den sistnevnte sarte gulfargen som er min favoritt.

© @liniedesign

Axiom

Danske Linie Design produserer håndlagde tepper, og viste frem disse to lekkerbiskene fra deres Axiom-serie under årets 3 Days of Design. Teppene kommer i eksklusive materialer som mohair, silke og lin, og kan fungere som et taktilt kunstverk på veggen eller gulvteppe.