Dette er høstens lekreste designnyheter

Vi har funnet frem de fineste nyhetene til hjemmet.

Praktisk hyllespeil

Horizon er en serie veggspeil med en praktisk hylle i stål. Perfekt på et lite bad eller i gangen hvor det ofte er behov for litt ekstra oppbevaring. Serien er designet av den tyske designduoen kaschkasch. Horizon kommer
i tre ulike former med hylle i hvitt, grått eller sart lyseblått pulverlakkert stål.

Pris fra 955 kr, Normann-copenhagen.com.

Vega-stolen

Denne stolen ble i utgangspunktet designet av Vilhelm Lauritzen i 1956, og nå blir den en del av Carl Hansen & Søns kolleksjon.

Vega lanseres i forbindelse med Vilhelm Lauritzen Arkitekters 100-årsjubileum.

Fra 4.755 kr, Vilhelmlauritzen.com

Fragment

Stolen er designet av Todd Bracher Studio for svenske Fogia. Serien består av stol og sofa og kommer med og uten «vinger» på armlenene.

Uttrykket er lett og behagelig.

Fra 38.140 kr, Fogia.com.

Vasen Row

Designet av Studio Grey for Essei Design.

Serien består av tre vaser i ulike farger, og inspirasjonen er hentet fra de funksjonalistiske rekkehusene i Industrigata i Oslo, som ble tegnet av arkitekt Nicolai Beer
i 1931.

Pris 23.00 kr, Esseidesign.com

Lounge table

Androgyne Lounge Table er designet av Danielle Siggerud for Menu. Nå lanseres det i nye materialer, blant annet i Calacatta Viola-marmor, en vakker offwhite marmor med karakteristisk mønster.

Ønsker du et annet uttrykk, kan du mikse og matche med et utvalg stein- og tresorter, slik at du får et bord som passer perfekt inn i ditt hjem.

Pris fra 8.795 kr, Menuspace.com

Etage fat

Etage er et lite fat i porselen laget av den svenske designeren Carina Seth Andersson for Nedre Foss. Designuttrykket er hardt, men har samtidig noe mykt over seg.

Tanken bak var å lage et fat som ikke skulle ha en bestemt funksjon, men som kunne brukes etter behov, enten det er til servering eller bare for å samle et utvalg gjenstander.

Pris 950 kr, Nedrefoss.no

Norskinspirert pledd

Gudbrandsdalen Bunadspledd er designet av Andreas Engesvik for Fram Oslo.

Pleddene er en moderne fortolkning av et av våre mest kulturelle plagg, nemlig bunaden, og Andreas Engesvik har latt seg inspirere av de nydelige blomstene i bunaden.

Pris 2.500 kr, Framoslo.no

Saueskinnsstol

Lenestolen Fried Egg ble opprinnelig designet av den anerkjente arkitekten Hans Olsen på 50-tallet og er en unik stol med asymmetrisk form og et flatt armlene som inviterer til avslapning.

Nå lanseres den i en ny variant i saueskinn.

Pris 57 999 kr, Warmnordic.com.

Modulsofa

Thomas Bernstrand og Stefan Borselius har designet modulsofaen RUT for svenske Blå Station.

Basen er sammensatt av et H-formet stålelement som hviler på to bjelker i massiv eik.

Pris foreløpig ikke satt, Blastation.com.

Moderne lysekrone

Den danske designeren Christian Troels har laget en ny lampeserie for Le Klint. Troels har latt seg inspirere av fortidens lagdelte lysekroner, men har byttet ut glassprismene med brettet papir.

Lampene er håndlaget på Le Klints fabrikk i Danmark. Fås i fire forskjellige modeller og størrelser.

Fra 17 595 kr, Leklint.dk.

Geometrisk sofabord

SOFABORDET ATLAS fra New Works er inspirert av brutalismen og har et enkelt geometrisk uttrykk og solide bein og bordplate i marmor.

Priser fra 17.695, Newworks.dk.

Silkemykt sengesett

I fjor sommer lanserte norske Abate et sengesett i en lekker dus blåfarge.

Opprinnelig var den bare tenkt som en Limited Edition, men nå er den tilbake i laget i Portugal av 100 % Øko-tex®-sertifisert, håndplukket egyptisk Giza-bomull.

Prisene for sengesett starter på 14.50 kr, Abate.no.

Bordlampe

Den britiske designeren Sam Weller står bak designen på den nyeste bordlampen fra HAY.

Med sin lange, buede skjerm og blanke farge minner Anagram om de typiske lampene som var vanlig i banker og biblioteker. Den særegne aluminiumsbasen signaliserer imidlertid at dette er en ny variant av en klassisk form.

Pris 3.149, Hay.com

Glass-serie gjør comeback

Niva-serien i 1972, og etter å ha vært av markedet i 30 år er den nå tilbake.

Navnet kommer fra det finske ordet for elvefoss, og det er lett å se likheten med fossende vann-strømmer i den strukturerte overflaten i glasset.

Fra 500 kr, Iittala.com

Tidløs lampe

Klampenborg-lampen av Mogens Lassen eksisterte inntil nylig bare som en skisse på et stykke gulnet papir, men nå har ByLassen for første gang satt den markante og skulpturelle lampen i produksjon.

Fra 4058 kr, Bylassen.dk.

Bambusdrøm

Bamboo Lounge Chair er en lav, elegant og komfortabel lenestol fra svenske Dusty Deco. Lenestolen er designet av duoen Edin & Lina Kjellvertz, og som navnet tilsier, er lenestolen laget av naturlig bambus i myke, runde former.

Pris 15.000 kr, Dustydeco.com.

Flerfunksjonell krakk

Spin Stool er en liten krakk i tre som tjener flere funksjoner – fra en ekstra sitteplass i sofasonen eller som et lite sidebord med plass til kaffekoppen og en bok.

Pris 4.139 kr, Fermliving.com.

Håndvevde tepper

Spoken Lines er navnet på den nyeste teppe- kolleksjonen fra Beni Rugs. Teppene er designet i samarbeid med Colin King, og resultatet er mykt, sanselig og vakkert.

Fra 6.676 kr, Benirugs.com.

Luftige lamper

Den norske designduoen Morten & Jonas har designet en serie lamper for Northern som har fått navnet Tradition Pendant.

Lampene har et dekorativt, men samtidig subtilt uttrykk, og serien består av tre lamper med ulike former som er like fine alene over et spisebord eller i kombinasjon.

Priser fra 3.990 kr, Northern.no.