© Norrgavel

Møbelprodusenter som ser grønt

Se hvilke produsenter som har gjort seg fortjent til prisen for Grønn design i BO BEDREs designpris 2010.

BO BEDRE ønsker å sette fokus på miljø- og klimariktige produkter, og vil derfor dele ut en pris for grønn design når vi deler ut Designprisen 2010 16. september. De tre nominerte møbelprodusentene har virkelig gjort en innsats for en bærekraftig utvikling i bransjen.

© Norrgavel

Norrgavel
Svenske Norrgavel er den første møbelprodusenten i verden som kun produserer svanemerkede møbler. Faktisk er hele butikken svanemerket. I tillegg til å selge egne møbler, fører de et utvalg interiørprodukter som passer til sortimentet, de fleste er svanemerket, økologiske, resirkulerte eller miljøvennlige på en eller annen måte.

Norrgavel har i mange år gledet et miljøbevisst publikum i Sverige og Danmark med egendesignede kvalitetsmøbler, og i 2009 åpnet de sin første butikk i Norge.

© Norema

Norema

I 2009 flyttet Norema hele sin produksjon til Sverige for å sikre at hele produksjonen er svanemerket. Gjennom fabrikken i Tidaholm har de nå sikret en bærekraftig produksjon av alle sine produkter. Vi håper at dette vil få flere produsenter til å følge etter, og at etterspørselen etter både miljø- og klimariktige produkter vil øke blant private forbrukere.

© Jensen

Jensen

Produktene fra Jensen fås i mange varianter, med forskjellig design og funksjon. Madrassene er produsert i henhold til Økotex 100-normer, og er svanemerket. Det vil si at madrassene oppfyller strenge krav til hvordan de påvirker miljøet gjennom hele sin levetid - fra råvare til kassert eller gjenvunnet produkt.