BO BEDRE Designpris 2022: Årets Kunsthåndverk

Prisen gis til et produkt som befinner seg i grenselandet mellom design og kunst, og som representerer en stadig større trend: Småskalaproduksjon og unikaprodukter.

BO BEDRE Designpris 2022

For fjortende år på rad er det endelig tid for å hylle norsk design og norske formgivere. Vi har samlet troppene og er klare for å sørge for at de fantastiske talentene der ute får hederen de fortjener. Vi har også fått med oss et knippe samarbeidspartnere som er like opptatt av å fremme norsk design som oss. Våre to hovedsamarbeidspartnere er Oslo Design Fair og Polestar, og sammen skal vi lage tidenes fest i Oslo i september! Lundhs er også med og har laget de flotte plakettene av nasjonalsteinen larvikitt som vinnerne får tildelt. Vinnerne av BO BEDRE DESIGNPRIS 2022 kåres av en profesjonell jury og avsløres på bo-bedre.no etter prisutdelingen.

Årets Kunsthåndverk gis til et produkt som befinner seg i grenselandet mellom design og kunst, og som representerer en stadig større trend: Småskalaproduksjon og unikaprodukter. Se de nominerte her.

Polyp Knagger av Henrik Ødegaard

Polyp (1–14) er designet av Henrik Ødegaard og består av 14 store knagger i lakkert furu. Hvert objekt er laget av restmaterialerfra hans egen møbelproduksjon. Utover at knaggene kan brukes til å henge opp klær eller andre gjenstander på, er de også dekorative objekter i seg selv.

Mare av Trond Meyer

I samarbeid med Lundhs har Tron Meyer designet en serie vaser laget av norske bergarter. Hver vase er skåret ut fra frihåndstegninger, og ved å benytte vannskjæring som verktøy har Meyer redusert overskuddsmaterialet til et minimum. Resultatet er unike organiske former med intrikate hull og lommer som kan romme alt fra enkle blomsterstilker til store buketter.

Vasen på bildet er skåret ut i Masi-kvartsitt, en tusen millioner år gammel smaragdgrønn stein fra Kautokeino med et unikt foldemønster.

Vride av Anna Maria Øfstedal Eng

Vride er designet av Anna Maria Øfstedal Eng, som har latt seg inspirere av kvister og røtter fra skogen. Benken er laget av norsk ask og skåret for hånd med motorsag. Designen er organisk, skulpturell og uventet.

Brent av Poppy Lawman

Brent er et sofabord designet av Poppy Lawman. Bordet er laget av falne lønnetrær fra Sofienbergparken i Oslo. Overflatene er flammebehandlet; en gammel teknikk som beskytter treverket mot vær og vind og øker materialets levetid, samtidig som det forblir biologisk nedbrytbart.

Linea av Vilde Hagelund

Det var utskjæringer i tre som var inspirasjonen da Vilde Hagelund skulle designe vasen Linea. Med utgangspunkt i teknikken har Hagelund klart å overføre teksturen fra tre til glass, og resultatet er sanselig og vakkert.