BO BEDRE Designpris 2022: Årets Designer

Prisen gis til den formgiveren som har evnet å sette synlige spor i det norske og internasjonale markedet med sterke og karakteristiske produkter.

BO BEDRE Designpris 2022

For fjortende år på rad er det endelig tid for å hylle norsk design og norske formgivere. Vi har samlet troppene og er klare for å sørge for at de fantastiske talentene der ute får hederen de fortjener. Vi har også fått med oss et knippe samarbeidspartnere som er like opptatt av å fremme norsk design som oss. Våre to hovedsamarbeidspartnere er Oslo Design Fair og Polestar, og sammen skal vi lage tidenes fest i Oslo i september! Lundhs er også med og har laget de flotte plakettene av nasjonalsteinen larvikitt som vinnerne får tildelt. Vinnerne av BO BEDRE DESIGNPRIS 2022 kåres av en profesjonell jury og avsløres på bo-bedre.no etter prisutdelingen.

Prisen for Årets Designer gis til den formgiveren som har evnet å sette synlige spor i det norske og internasjonale markedet med sterke og karakteristiske produkter.

Vilde Hagelund

Vilde Hagelund er en ung designer som har utmerket seg nasjonalt og internasjonalt. Hagelund har en tydelig estetikk og har de siste årene mottatt flere utmerkelser for sine design. I 2020 ble Hagelund tildelt DOGA Newcomer Award og har i tillegg blitt utnevnt til en av verdens mest lovende unge designtalenter av Wallpaper*. Hun har designet skrivebordet Opus og lampen Silvia som er nominert i kategorien Årets møbel og Årets lampe.

Hallgeir Homstvedt

Hallgeir Homstvedt har i løpet av det siste året designet alt fra en sofaserie til en akustikkdempende taklampe og pledd for Røros Tweed. Med krakken Shift ble han også utvalgt til å vise arbeidet sitt på Norwegian Presence utstillingen under Milan Design Week i juni. Homstvedt viser seg som en allsidig formgiver med et tydelig designuttrykk, og designene hans er spennende og av høy kvalitet.

Anna Maria Øfstedal Eng

Anna Maria Øfstedal Eng designer objekter som ofte er på grensen mellom kunst og design. Alt Eng lager er inspirert av naturen og utviklet intuitivt i hånden. Fjorårets designsamarbeid med Ferm Living viser likevel at designen hennes også egner seg for større produksjoner. Eng står bak krakken Vride, som er nominert i kategorien Årets kunsthåndverk.

Stine Aas

Med flere internasjonale designsamarbeid har Stine Aas for alvor markert seg som en formsterk designer i både inn- og utland. Den prisbelønte designeren har i løpet av få år laget en rekke møbler, lamper og objekter. Aas designer klassiske og allsidige produkter med et lekent uttrykk.

Anderssen & Voll

Torbjørn Anderssen og Espen Voll har preget den norske designbransjen i over tretten år. De står bak en rekke lovpriste produkter innenfor møbel-, tekstil-, belysning- og industridesign og fortsetter å befeste posisjonen som en viktig aktør innenfor norsk design. Anderssen & Voll står bak Scandia-puten og Brasilia-stolen som er nominert i kategoriene Årets tilbehør og Årets møbel.