BO BEDRE Designpris 2021: Årets Produsent

Prisen gis til en norsk bedrift som bruker design som et strategisk virkemiddel for å bygge sin profil og forretningsvirksomhet, og som bidrar til å fremme norsk design nasjonalt og internasjonalt.

BO BEDRE Designpris 2021

For trettende år på rad skal vi hylle NORSK DESIGN med brask og bram – og for en post-Covid-fest det skal bli! Vi har samlet troppene, fått skikkelig flinke folk med på laget, og er klare for å gjøre stas på en samlet norsk designbransje.

Vår hovedsamarbeidspartner er OSLO DESIGN FAIR, og Lundhs står, tradisjonen tro, for plakettene i larvikitt som vinnerne får med seg hjem. Vinnerne av BO BEDRE DESIGNPRIS 2021 kåres av en profesjonell, uavhengig jury og avsløres på bo-bedre.no og @bobedrenorge den 1. september.

Prisen for ÅRETS PRODUSENT gis til en norsk bedrift som bruker design som et strategisk virkemiddel for å bygge sin profil og forretningsvirksomhet, og som bidrar til å fremme norsk design nasjonalt og internasjonalt. Se de nominerte her.

Fora Form

Den 92 år gamle møbelbedriften med røtter i den vesle sunnmørsbygda Ørsta, viser at den stadig er til å regne med. I år har Fora Form lansert flotte hyller av Berg Hindenes, sofa av Olav Eldøy og nyeversjoner av Sven Ivar Dysthes ikoniske Popcorn-stol. I utgangspunktet henvender bedriften seg til kontraktsmarkedet, men alle de nye møblene kan like godt fungere hjemme – noe som gjør at vi følger ekstra godt med. Dessuten: Lokal produksjon og bevissthet rundt bærekraft gjør at de utmerker seg.

Hagen

Familiebedriften Hagen, som eier Stryntrappa og Escalia, tok et steg opp da de bestilte en ny design fra Andreas Engesvik. Formgiveren har tegnet trappen Pilar for high-end-merkevaren Escalia, mens et superproft team av stylister, fotografer, filmskapere og grafiske designere har laget markedsmateriell i verdensklasse. Med storsatsingen sender Hagen et tydelig budskap: Norsk design og norsk produksjon er viktig, riktig – og god forretning.

LES OGSÅ

Bokhari

Den norske sosiale entreprenøren Bokhari «ansetter ikke mennesker for å få laget produktene våre, vi lager produkter for å ansette mennesker». Designer Runa Klock utformer de fine tekstilene med nordisk snitt, mens lokalbefolkningen i Sultan Town i Pakistan – hovedsakelig kvinner – lager dem. Mens håndverkerne jobber, går barna på skolen vegg i vegg, og lokalsamfunnet nyter godt av bedriften på flere vis. Dette er et fantastisk initiativ av Runa og CEO Amar Bokhari, som vi gleder oss til å se mer av.

Vestre

Enhver som har vært «utsatt» for en av CEO Jan Christian Vestres lidenskapelige taler om bærekraft, kortreist produksjon og design som varer, kan lett bli frelst. Det viktigste er imidlertid at Vestre ikke bare har det i munnen, men også i handling. Uke for uke følger vi byggingen av BIG-tegnede The Plus i Magnor, verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk. Vestre får ting gjort, og inspirerer andre til å gjøre det samme. Jan Christian for President!

Abate

Pilotene Kristian Hesselberg og Leo Rohde sov på hoteller verden rundt, og innså hvor mye sengetøyet hadde å si for nattesøvnen. Og hvor vanskelig det var å finne sengetøy av god kvalitet til en bra pris. Så de lagde det selv. Siden oppstarten i 2017 har omsetningen økt med 700 prosent, og salget fortsetter å stige. Vi har sett en stor tilvekst av sengetøyprodusenter de siste få årene, i takt med økt fokus på helseeffektene av god nattesøvn. Abate sover definitivt ikke i timen.