BO BEDRE Designpris 2021: Årets Designer

Prisen gis til den formgiveren som har evnet å sette synlige spor i det norske og internasjonale markedet, med sterke og karakteristiske produkter.

BO BEDRE Designpris 2021

For trettende år på rad skal vi hylle NORSK DESIGN med brask og bram – og for en post-Covid-fest det skal bli! Vi har samlet troppene, fått skikkelig flinke folk med på laget, og er klare for å gjøre stas på en samlet norsk designbransje.

Vår hovedsamarbeidspartner er OSLO DESIGN FAIR, og Lundhs står, tradisjonen tro, for plakettene i larvikitt som vinnerne får med seg hjem. Vinnerne av BO BEDRE DESIGNPRIS 2021 kåres av en profesjonell, uavhengig jury og avsløres på bo-bedre.no og @bobedrenorge den 1. september.

Prisen for ÅRETS DESIGNER gis til den formgiveren som har evnet å sette synlige spor i det norske og internasjonale markedet, med sterke og karakteristiske produkter.

Anderssen & Voll

Til tross for pandemi: Vi har sett flere fine nylanseringer fra Torbjørn og Espens studio det siste året. Lysestaken Nunatak er én, sofasystemet In Situ en annen. Pledd for Røros Tweed en tredje. I tillegg har vi fått videreutviklinger av Muutos Outline-serie, blant annet med en dagseng. Denne gjengen ligger aldri på latsiden, og godt er det!

Daniel Rybakken

Daniel Rybakken er internasjonalt kjent som lysdesigner. Han har ikke færre enn to Compasso d'Oro-priser bak seg, en Torsten og Wanja Söderberg-pris og en Bruno Mathsson-pris. Blant mye mer. Alt dette for sitt arbeid med belysning.

Nå har han imidlertid (endelig) beveget seg over i sittemøbelkategorien. Og hva får vi da? Jo, Nordens første svanemerkede sofa, skapt for å vare i hundre år, samt en lekker, elegant stablestol, med hyllest til nestor Jean Prouvé. Ikke verst for en nybegynner!

Danielle Siggerud

Den norske københavnbaserte arkitekten er selvsagt først og fremst arkitekt. Men i utstrakt grad designer Danielle også møbler, innredninger og spesialløsninger for prosjektene sine, og viser tydelig at hun har den samme fintfølelsen der. Det siste året har dessuten hennes bordserie Androgyne for Menu vokst seg stor. Danielles stil er tidløs og klassisk, alltid med naturlige materialer og kvalitet i fokus, alltid med det lille ekstra som gjør det unikt.

Andreas Engesvik

Fjorårets vinner av Årets designer har også lagt bak seg noen fine prosjekter i året som har gått: Særlig i den nye, for ham, kategorien trapp. Pilar for Escalia viser at Andreas kan ta tak i hva som helst og gi det en umiskjennelig Engesvik-touch. Formgiveren har forresten en forkjærlighet for bedriftene i Stryn, og har gått videre i samarbeidet med møbelfabrikken Tonning & Stryn. Dessuten: Det veldig gode sofaprosjektet Arbour, i samarbeid med Daniel Rybakken for Hay.

Hallgeir Homstvedt

Hallgeir har et fint samarbeid på gang med Shanghai-baserte Stellar Works, som har gitt flere gode resultater. Sist ut er stolen Ori, inspirert av asiatiske bambusstillaser. Formgiveren har det siste året også sett vestover, og har, sammen med chicagobaserte Jonah Takagi tegnet sofaen Alfa for amerikanske Dims. Noe hjemlig er det også blitt: Pledd for Røros Tweed. Pandemi? Hvilken pandemi?