Spektakulært vintage-hjem i London

Alle hjem Caroline Legrand har designet, har endt opp på forsiden av et interiørmagasin. Se hvordan den eklektiske interiørdesigneren skaper en ramme rundt vakre og unike vintagemøbler!

Inngang med wow-effekt
© Michael Paul/ Living

Caroline Legrand er en belgisk interiørdesigner med base i London. Hun er blitt verdenskjent for sin eklektiske og spektakulære stil. Alle hjem hun har designet ender opp på forsiden av ett eller flere prestisjefylte interiørmagasiner.

Et av hennes siste prosjekter er en stor leilighet i Notting Hill i London, med 150 kvadratmeter over to plan og gode lysforhold.

Inngangspartiet er Carolines originale løsning på en lang, trang gang. Hun har limt opp røykfargede speil på begge sider av trappen, noe som skaper en illusjon av at trappen nærmest er uendelig. Effekten understrekes av mønsterbruken i teppe og fliser, samt de tre Timo messingpendlene, designet av Birgit Israel.

– Gangen er husets visittkort, det må være en wow-faktor så fort du er innenfor døren, sier Caroline Legrand.

TIPS! Slik blir entreen din mer åpen og imøtekommende.

Glamour og eleganse i stuen
© Michael Paul/ Living

– Jeg jobber kanskje litt annerledes enn andre interiørdesignere, og tar som oftest utgangspunkt i et spesielt møbel eller objekt som rommet må passe rundt. Dette er en metode som gjerne resulterer i glamorøse, individuelle soner i hjemmet, sier Caroline.

Stuen oser av glamorøs eleganse. Både sidebordene og bordlampene bidrar til at det relativt alminnelige rommet forvandles til noe eget og spektakulært.

Sidebord Ibex, design Alain Chervet. Bordlamper, Costa, design Paolo Moschino for Nicolas Haslam.

En grå Milo Baughman-sofa og et stort, lyst teppe skaper en behagelig ramme for stuens ellers så glitrende interiør, som potteskjuleren funnet på Absolute Flowers & Home, Giopato Coombes-pendelen fra Conran Shop og skulpturen Gemini av Frederick Weinberg.

Et gyllent blikkfang
© Michael Paul/ Living

En beige vegg blir alt annet enn kjedelig med veggkunsten Pepites d'Or av Romain Sarot fra Paris.

Det gylne tas igjen i lampen designet av Vicenzo Caffarella på 70-tallet, kjøpt på Alfies Antique Market i London. Det hele speiler seg i en grå og krombelagt 60-tallsskjenk fra Pierre Cardin, funnet i Palm Beach.

Originale spisestuestoler
© Michael Paul/ Living

Hennes spesialitet er nettopp å finne disse møblene som et rom bygges rundt. Hun har bygget seg et bredt og godt nettverk av kjøpere og samlere rundt om i verden, som ringer henne så fort noe spennende kommer inn.

Men også de litt mer sære interiørbutikkene, som Nicky Haslam og Jonathan Adler, er faste stoppesteder når hun går sine inspirasjonsrunder.

For Notting Hill-prosjektet ble hun spesielt forelsket i dette spisebordet i glass med tilhørende stoler i grønn velur fra 70-tallet.

– De er så vakre! Stoltrekkene var veldig slitte, så jeg lette helt til jeg fant den samme fargen og fikk dem trukket om. Mitt mantra for å renovere møbler, er å holde meg til det originale. Det er som regel grunnen til at jeg faller for dem i utgangspunktet, sier hun.

Slik kombinerer du vintage-klassikere med moderne design!

Bordet er fra Pace Collection mens stolene er Thonet, trukket om i Vidrian velour fra Robert Allen.

Kult kjøkken med terazzogulv
© Michael Paul/ Living

Kjøkkenet har fått terrazzo-gulv, som eieren alltid har drømt om, og spisebord og -benk fra Conran Shop. Ja, også et fantastisk overlys, da.

Se flere vakre hjem – meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Soverom med plenty luksus
© Michael Paul/ Living

Soverommet er leilighetens mest glamorøse og sexy rom, sier Caroline Legrand. Hun fant de perfekte vintagemøblene i en stol og krakk fra Maison Rougier, som ble trukket om.

Beboeren ønsket at leiligheten skulle være varm, elegant og chic, men det aller viktigste var å gjøre mest mulig ut av alt lyset.

– Det første jeg gjorde, var å bytte alle gulv, slik at vi fikk gjennomgående mørkt tre i fiskebensmønster. Vanligvis liker jeg at arkitekturen får bestemme interiøret. Men når et hjem mangler tydelige arkitektoniske trekk, må man skape dem. I dette tilfellet sørget gulvene for at hele hjemmet fikk et mer raffinert uttrykk.

TIPS! Les Dagny Thurmann-Moes råd for fargevalg på gulvet hos BoligPluss.